Haberler

Ayvalık Cankurtaran Botu Baba-kızı Kurtardı

Cankurtaran botu baba-kızı kurtardıBALIKESİR'in Ayvalık ilçesi'ne iki gün önce, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan gönderilen ve 4 itfaiye personelinin görev yaptığı cankurtaran botu, deniz yatağıyla sürüklenen baba-kızı kurtardı.

Cankurtaran botu baba-kızı kurtardı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi'ne iki gün önce, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan gönderilen ve 4 itfaiye personelinin görev yaptığı cankurtaran botu, deniz yatağıyla sürüklenen baba-kızı kurtardı.

Sarımsaklı Sahili'nde, dün (salı) saat 17.00 sıralarında, Mustafa Bozkurt'un 7 yaşındaki kızı E.S.B. (Ada Su Bozkurt) ile bindiği deniz yatağı rüzgarın etkisiyle sürüklendi. Kıyıdan yaklaşık 200 metre uzaklaşan deniz yatağını rüzgar nedeniyle tekrar kıyıya döndürmekte güçlük çeken Bozkurt, paniğe kapıldı. Bozkurt'un imdadına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın iki gün önce Edremit, Bandırma ve Erdek ile birlikte Ayvalık'a gönderdiği cankurtaran botlarından biri yetişti. Botta görevli itfaiyeciler Nurettin Çelikçi, Umut Akbulut, İsmail Kısmet ve Fahrettin Uzun'dan oluşan dört kişilik ekip, baba kızı kurtararak kıyıya çıkardı. Baba-kızın salık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, cankurtaran olarak kullanılan zodyak botların her birinin maliyetinin 150 bin lira olduğunu belirtip, "Şu an dört personelimiz görev yapıyor. Ancak bu sayı 10 veya 15 kişiye yükseltilecek. 90 beygir gücündeki cankurtaran botumuzun görev yapacağı 1450 metrelik sahil bandında gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Artık, vatandaşlarımız daha güevinli bir ortamda denize girip, yüzebilecek. İhbar sonrası 5 dakika içinde olay yerinde müdahaleye hazırız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cankurtaran Sarımsaklı Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title