Haberler

CHP'li Aytun Çıray, Emrullah İşler'e 'Dini Hayat Araştırması'nı Sordu

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanıtlaması istemiyle Türkiye'de Dini Hayat Araştırması hakkında soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray,Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanıtlaması istemiyle Türkiye'de Dini Hayat Araştırması hakkında soru önergesi verdi.

Kendisi de Sünni Hanefi olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Sünnicilik yapmakla suçladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hangi din ve mezhepten olurlarsa olsunlar tüm yurttaşların verdiği vergilerle İslam'ın belli bir yorumu olan Sünni Hanefilik'e göre hizmet verdiğini iddia eden Çıray, Türkiye'de Dini Hayat Araştırması hakkında Emrullah İşler'e'a yazılı soru önergesi verdi. Çıray önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı hep Hanefilik dışındaki İslam yorumlarını ve mezheplerini dışlamakla eleştirildiğini ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son yapılan kamuoyu araştırmasında sorulan sorular bu eleştirilerin haklılığını ortaya koyduğunu öne sürdü.

"VARLIKLARI NEDEN YANSIMADI?"

"Diyanet İşleri Başkanlığınca TÜİK'e yaptırılan Türkiye'de Dini Hayat Araştırması'nda Türk milletinin Müslüman mensuplarına mezhepleri sorulmuş; Caferi olduğunu söyleyen yüzde 1 dışındaki yurttaşlarımızın sözde tamamı Hanefi, Şafi, Hanbeli, Maliki olmak üzere Sünni olduklarını ifade etmişler" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı şu soruları sordu: "Bu durumda TÜİK'e yaptırılan Türkiye'de Dini Hayat Araştırması sonuçlarına göre Türkiye'de hiç Alevi yurttaşımız yok. Bu doğru mudur? Varsa neredeler? Neden anket sonuçlarına varlıkları yansımamıştır? Yurttaşlarını yok sayan bir zihniyetin aynı zamanda bölücülük suçu işlediğini düşünüyor musunuz? Bu soruların amacının kime, nasıl bir hizmet verileceği ile ilgili olmadığı açıkça ortadadır. O halde yurttaşlarımızın mezhepleri ile ilgili soru sormanızın amacı nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı bu tutumu ile Anayasa'nın laiklik anlayışın ihlal etmiş olmuyor mu?" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler Aytun Çıray Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title