Haberler

Aytaç Baran Davası'nda Savcı 15 Sanığın Beraatını Talep Etti

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran’ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, M.E.E., B.Ö. ve F.D.’nin de öldürülmesiyle ilgili tutuksuz 16 sanığın Kayseri’de yargılandığı davada savcı 1 sanık dışında 15 sanığın örgüt üyeliği suçlamasından beraatını talep etti.

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, M.E.E., B.Ö. ve F.D.'nin de öldürülmesiyle ilgili tutuksuz 16 sanığın Kayseri'de yargılandığı davada savcı 1 sanık dışında 15 sanığın örgüt üyeliği suçlamasından beraatını talep etti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Diyarbakır Kapalı Cezaevi'nde PKK üyesi olmaktan tutuklu bulunan ve önceki celse tahliye olan E.Ç. ve M.P. ile avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuksuz kadın sanıklar E. Ç. ve M. P. mahkeme huzurunda tercüman eşliğinde Kürtçe savunma yaptılar. Sanık E.Ç. Olay günü Cizre'den Diyarbakır'da bulunan HDP binasına kutlama için gittiğini belirterek, olaylar çıkınca tanımadığı birisinin aracına bindiğini, kısa süre sonra da polis ekiplerinin durduğunu söyledi. Diğer sanık M.P. ise bulunduğu araçta silah olduğunu bilmediğini, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında tutuksuz sanıklardan M.D. hakkında 'terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılmasını talep ederken, diğer 15 sanığın örgüt suçlamasından beraatını istedi. Savcı ayrıca sanıklar M.C., Y.T., M.Y., B.K., F.Ö., Y.D., S.D. ve İ.A. hakkında ruhsatsız silah bulundurmaları gerekçesiyle '6136 sayılı yasaya muhalefet' suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Bir kısım sanık avukatlarının mütalaaya cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı karar verilmek üzere 3 Mart'a erteledi.

OLAY

9 Haziran 2015'te Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralanan Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Baran'a yönelik silahlı saldırının ardından, olay yeri ve çevresinde terör örgütleri PKK/KCK ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma çıktı. Ardından, Şehitlik Mahallesi 191 Sokakta B. Ö., F. D. ve M. E. E. de silahlı saldırıda öldürüldü.

Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda, C. A. (35), A. D. (43), E.Ç. (21), M. P. (23), H. D. (23), M. F. (25), B. F. (28), İ.A. (33), M.D. (26) ve S. D. (29) M. Ç. (20), Y. T. (27), Y. D. (27), F. Ö. (23), B. K. (37) ve M. Y. (35) isimli 16 sanık hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması, 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından dava açıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayseri Politika Güncel Haberler

title