Haberler

ParaMara ile MasterCard İşbirliği

Güncelleme:

ParaMara Temassız ile ING Bank kredi kartı müşterileri bir ilki deneyimliyor ve tüm dünyada MasterCard ile anlaşmalı noktalarda Andorid ve NFC uyumlu akıllı telefonlarıyla temassız ödeme yapabiliyor.

ING Bank kredi kartı müşterileri, Android 4.4 ve üzeri işletim sistemli, yakın alan iletişimi (NFC) uyumlu cep telefonlarına indirdikleri ParaMara uygulaması üzerinden oluşturdukları ParaMara Temassız ile anında tüm dünyadaki MasterCard temassız ödeme noktalarında ödemelerini akıllı telefonlarını POS'a okutarak gerçekleştirebiliyor.
ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun; kullanıcılara sunduğu hız, kolaylık ve paylaşım gibi özellikleriyle öne çıkan ve günlük finansal işlemleri basitleştiren ParaMara'ya temassız ödeme özelliğinin eklenmesinin, kolay ve zahmetsiz bankacılık hedeflerini güçlendirdiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
"ING Bank olarak teknolojik altyapımızın gücü ve MasterCard işbirliğimiz ile Türkiye'de bir ilke daha imza atıyor ve ParaMara ile cep telefonu üzerinden temassız ödeme yapmanın kolaylığını müşterilerimize sunuyoruz. Bulut tabanlı HCE teknolojisi sayesinde, alışverişlerimizde daha az plastik kartlara ihtiyaç duyacağımız, ödeme işlemlerimizi çok daha hızlı ve kolay gerçekleştireceğimiz bir dönem başlatıyoruz. Bununla birlikte, cep telefonunuza temassız ödeme özelliği kazandırmak için SIM kartı değiştirme dönemi de geride kalıyor. Yeni nesil finans çözümümüz ParaMara'ya eklenen temassız ödeme özelliği sayesinde müşterilerimiz ING Bank kredi kartlarını ParaMara Temassız'a hızlıca tanımlayıp cep telefonları üzerinden temassız ödeme yapabilecek."

MasterCard GüneyDoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, "Cep telefonundan ödeme yapmak için yapılan yatırımlar devam ediyor ve artık meyvelerini vermeye başladı. SIM bazlı çözümlerden sonra artık bulut teknolojisini de kullanarak cep telefonundan ödemeyi çok daha kolay bir şekilde mümkün kılıyoruz. Inovasyonda lider Türk bankacılık sektörünü HCE, tokenizasyon gibi en yeni teknolojilerle buluşturarak, tüketicilerin hayatını kolaylaştıran çözümler sunmalarına yardımcı oluyoruz. Özellikle temassız POS altyapısının da hızla yaygınlaşmasıyla cep telefonundan ödeme yapmak kısa bir süre içinde gündelik hayatımızın bir parçası haline gelecek. Bu teknolojinin ülkemizdeki ilk temsilcisi olarak ING Banka ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz"dedi.

ING Bank Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, sektörün en hızlı ve kolay uygulamalarından olan ParaMara'nın kullanım alanını ve yaygınlığını geliştirmek üzere yatırımlarına devam ettiklerini açıkladı. Köseoğlu, "ParaMara ile herkes için tüm günlük parasal işlemlerin cep telefonu üzerinden en kolay şekilde yapılabilmesini sağlıyoruz. Bugün de Türkiye'de ilk defa Mastercard işbirliği ile tüm NFC uyumlu POS cihazlarında temassız ödeme yapabilmeyi hayata geçirdik. Artık Paramara kullanıcıları telefonlarını açmaya bile gerek duymadan sadece POS'a yaklaştırarak ödeme yapabiliyorlar. Türkiye'de geliştirdiğimiz ParaMara'yı global bir ürün olarak diğer ING ülkelerine ihraç etmeye hazırlanıyoruz." dedi.

ParaMara Temassız ile Türkiye'deki yüz bine yakın temassız ödeme kabul eden iş yerinden yapılan 50 TL altındaki alışverişlerde şifre gerekmiyor, 50 TL üzerinde ise POS cihazı üzerinden kart şifresi giriliyor ve kartlı işlemlerdeki müşteri deneyimi korunarak ödeme yapılabiliyor.
ParaMara Temassız 3 Adımda Yaratılabiliyor
ParaMara uygulamasını indiren ING Bank kredi kartı müşterileri için akıllı telefonlarına temassız ödeme fonksiyonu kazandırmak çok kolay. Müşteriler, ParaMara üzerinden ParaMara Temassız oluşturmak istediklerinde saniyeler içerisinde işlemlerini tamamlıyor ve sistem otomatik olarak ING Bank kredi kartlarından birisine temassız özelliği tanımlanabiliyor. Birden fazla ING Bank kredi kartı olan müşteriler, ParaMara Temassız oluştur komutunu verdiğinde tüm ING Bank kredi kartları uygulama içerisinde karşılarına çıkıyor ve kendi seçtikleri karta temassız özelliği verebiliyorlar. Ayrıca ParaMara Temassız ile yapılan tüm ödeme işlem hareketleri de anlık olarak ParaMara üzerinden görüntülenebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Mastercard Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title