Haberler

Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk Hakkında Açılan Davada Karar Çıktı

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk ile eski Van bağımsız milletvekili Tuğluk hakkında, katıldıkları etkinlikler nedeniyle açılan davalarda kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ile eski Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, katıldıkları etkinlikler nedeniyle açılan davalarda kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

AYSEL TUĞLUK HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu sabah görülen davaya Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk katılmadı. 6. celsesi görülen davada, 6459 sayılı yasa ile 3713 sayılı yasanın 7/son maddesi gereğince Aysel Tuğluk hakkında açılan "örgüte üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan ceza verilemeyeceğinden, bu suç yönünden Tuğluk hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme, Tuğluk hakkında 2010 yılının Eylül ayı ile 2011'in Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki eylemlerinden dolayı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3713 sayılı TMK 7/2 maddesi gereğince dava açılmışsa da, 6352 sayılı yasanın geçici 1. maddesinin b bendi gereğince atılı suçtan kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi.

AHMET TÜRK HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Mahkeme ayrıca Ahmet Türk hakkında 2011'in Mart ayında terör örgütü propagandasını yapmak suçundan cezalandırılması talebiyle 3713 sayılı yasanın 7/2 maddesi gereğince cezalandırılması talebiyle kamu davası açılmışsa da, 6352 sayılı yasanın geçici 1. maddesinin b bendi gereğince atılı suçtan kovuşturmanın ertelenmesine karar verdi.

Öte yandan mahkeme, erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlenmemesi halinde davalara düşme kararı verilmesini, aynı yasanın kapsamına giren suçun işlenmesi halinde ise ertelenen kovuşturmaya devam edilmesini de kararlaştırdı.

Kavuşturmanın ertelenmesi: Hakkında kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilen kişinin, erteleme kararının verildiği tarihten itibaren üç yıl içinde birinci fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi halinde, kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ahmet Türk Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

MESELENİN ÖZÜ:

Bu Akp varken hiç bir hdpli vekil ceza almaz hdpnin en büyük şansı akpdir. Ne Figen ne Selahattin o kadar şeyler dedi sırtımızı ypgye dayadık dedi ama yine bakın görün ceza almayacaklar çünkü akp Milliyetçilere oynadı devlet bahçelininde sayesinde akp iktidar oldu. Akp bir süre sonra çözüm sürecinede dönecek anayasadan Türk kelimesinide kaldıracak Kaybeden Türk Milleti ve Devlet Bahçelidir. En cok üzüldüğüm o vatansever Mhpli kardeşlerim şu Bahçeliyi artık istifa ettirin

57
0
yanıtYanıtla
ORHAN:

Konu paralel olunca akp anında karar verip yargılarken insanları nedense hdpkk ya dokunmuyor.

40
3
yanıtYanıtla
mhp:

akp ile hdp arasında bir fark yokki kankalarıyla daha çok yürüyecekler o yollarda bence bunu kobanidekilerin alnından öpüyorum diyen davutoğluna söyleyin buji davutoğlu ne oli la deyin

35
5
yanıtYanıtla
Batmane:

Sizler daha insanlari konuşmalarından dolayi yargiliyorsaniz nasil kürt sorunu çözülecek nasil pkk yi dagdan indirecez bu gibi şeylerle daha uğraşıyoruz hic bir zaman dewlet hükümet parali askerler istemez olaylar bitsin ....

2
27
yanıtYanıtla
MURTAZA:

BU İĞRENÇ TİPLE ANCAK TERÖRİST OLUNUR.

16
8
yanıtYanıtla
anzavurMobil-ANDROID:

yargı geri fites yapmayın kim ki onlar gorevinizi yapin yada stifa edin yapamiyorsaniz

19
1
yanıtYanıtla
Sen tam:

Gücü yetmez onlara

yanıt0
yanıt5
hüseyin:

galiba akp ile hdp aynı yoldalar

5
14
yanıtYanıtla
MURTAZA:

PKK TERÖRİSTİ PİSLİKLER

10
4
yanıtYanıtla
kayserili:

oldum olası sevemedim ben bu Ahmet kürdü. . . . . . ömrü fitne ile geçti. . . .

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title