Haberler

Ayrı Yaşayan Anne Babaya 'İntihar' Davası

Adana'da annesi ve babası ayrı yaşadığı için intihar eden 13 yaşındaki kız çocuğunun ailesine, "Annelik ve babalık görevlerini yerine getirmeyip intihara sürükledikleri" iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Adana'da annesi ve babası ayrı yaşadığı için intihar eden 13 yaşındaki kız çocuğunun ailesine, "Annelik ve babalık görevlerini yerine getirmeyip intihara sürükledikleri" iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi olan Nazlıcan A. (13) iddiaya göre, annesi ve babasının ayrı yaşaması nedeniyle bunalıma girdi ve sık sık babasına, "Siz aranızda şiddet yarattınız. Benim suçum ne? Aranızdaki sıkıntıların tüm acısını benden çıkartıyorsunuz" diyerek dert yakındı. Hatta bu yaşadığı sıkıntıları günlüğüne de yazdı. Nazlıcan, girdiği bunalımdan kurtulamayıp 20 Mayıs 2013'te Toros Mahallesi 78101 Sokak'ta oturdukları apartmanın 5'inci katındaki dairelerinin balkonuna çıktı. Tavandaki demir askıya çamaşır ipiyle kendini asarak yaşamına son verdi. Karşı apartmanlarda oturanlar ise, ilköğretim öğrencisi kızın çamaşır astığını sandı.

Kızını balkonda ölü halde asılı olarak bulan anne Kudret şoka girerken Cumhuriyet Savcısı Ataullah Dönmez, ilköğretim öğrencisi Nazlıcan'ın intiharından anne Kudret ile baba Osman'ı sorumlu tutup Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'annelik ve babalık görevlerini yerine getirmeyip kızlarını bunalıma sokup, intihara yönlendirmek' suçundan dava açtı.

Haklarında 5'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen anne Kudret A. ile baba Osman A.'nın yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya anne Kudret A. katılırken, baba Osman A. gelmedi. Kudret A., hakkında açılan dava ile acısının yenilendiğini söyledi. İfade verirken gözyaşı dökmeye başlayan acılı anne, "Çocuklarım benim her şeyim. Zaten benim içim yanıyor. 1 yıl oldu kendime gelemedim. Hangi anne evladının ölmesini ister? Suçsuzum ve beraatımı istiyorum" diyerek kendini savundu.

Mahkeme hakimi, duruşmaya gelmeyen baba Osman A.'nın ifadesi için yakalama emri çıkartılmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title