Haberler

Ayrı Devlet İsteyen Kürt Partisine Soğuk Duş

Güncelleme:

Kürtlerin ayrı bir devlet kurmasını savunan Partiya Azadiya Kürdistan Partisi'ne izin belgesi verilmedi.

Kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı'na veren, kısa adı PAK olan, Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kurucularına başvuru için "alındı" belgesi verilmedi. İçişleri Bakanlığı yetkililerinin parti kurucularına, "Siz gidin, biz gerekli incelemeyi yapıp sizi bilgilendiririz" dediği belirtildi. Parti yönetimi ise, belge vermeyen İçişleri Bakanlığı Partiler Masası Gizli Evrak Bürosu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kuruluşunu 19 Ekim'de ilan eden ilgili evraklarını ise İçişleri Bakanlığı'na teslim eden PAK, Kürtler'in ayrı devlet kurabilme hakkını savunuyor. PAK'ın "Ayrılıkçı" kimliği ile ortaya çıkması siyasi kulisleri hareketlendirdi. Evrakların teslimi ardından, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Siz Türkiye Cumhuriyeti içinde başka bir yapı oluşturmayı planlıyorsunuz, böyle bir parti mümkün değil. Siyasi Partiler Kanunu'na aykırıdır. Kurulmasına izin verilmez" açıklaması yaptı.

BELGE VERİLMEDİ

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve parti kurucuları dün geç saatlere kadar İçişleri Bakanlığı'nda beklemelerine karşın, bakanlıktan evrakların alındığına dair bir belge kendilerine verilmedi. Gerekçe olarak genel sekreterin bütçe görüşmeleri için parlamentoda olması gösterildi. Parti yönetimi bugün de belgeyi almak için bakanlığa gitti, ancak belge yine verilmedi. İddiaya göre, bakanlıktan parti yönetimine, "Genel Sekreter Musa Işın, kuruluş başvurusuna yönelik belgeleri bizzat ben inceleyeceğim. İnceledikten sonra alındı belgesi vereceğim" dediği aktarıldı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, "Partiler masasına bakan çalışanlar evrakları genel sekreterin yanına çıkarmışlar. Genel sekreter de İçişleri Bakanı'nı beklediğini söylemiş. Ardından bize 'siz gidin biz gerekli incelemeleri yapıp, haber ederiz' dediler. Normal koşullarda işlem böyle olmuyor. 'Tek yetkili genel sekreterdir, o da parlamentoya gitti' diye bilgi verdiler. Diyelim ki genel sekreter 2-3 aylığına bir yere gitti. O zaman Türkiye'deki partileşme çalışmaları duracak mı?" diye sordu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Belge alamayan PAK yönetimi, İçişleri Bakanlığı Partiler Masası'na bakan Gizli Evrak Bürosu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, "İçişleri Bakanlığı'nın görevi belgeleri incelemek değil, belgeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermektir. Böyle olması gerekirken kurum kendisini Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yerine koyup inceleme yapıyor. Normalinde belgelerin eksik olup olmadığını incelemesi gerekirken partinin programından ötürü inceleme yapmak istiyor. Bunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in 'PAK kurulamaz' söyleminin yarattığı bir etki olarak olarak görüyoruz" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kürdistan Özgürlük Partisi İçişleri Bakanlığı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (101)

ali:

peşmergenin suriyede geberttiği işidin elemanları çoğu türkmüş

48
34
yanıtYanıtla
mehmet:

Hayalci vatan hainleri. . .

53
12
yanıtYanıtla
AlevimobilWeb@haberler.com:

işte görüyorsunuz kürtler güzellikle haklarını alamıyorlar yine silahli mücadeleyle alsınlar adına teröristlik değin

21
33
yanıtYanıtla
adıyamanlı:

yeter be bir kürt olarak artık sıkıldık be ne bölünmesi ne ayrılması bin yıldır kız almış kız vermiş kan bagı olmuş bir milette yakışmaz türküye cumhuriyeti vatandaşıyım kürt olmam bir şey değiştirmez türkiye bayragına kurban

45
6
yanıtYanıtla
e.ç:

Sevgili kardeşim Çok anlamlı bir görüş yazmışsın, bir kürt olarak seni kutluyorum

yanıt6
yanıt0
mert mertMobil-ANDROID:

sen devlet olarak ben bölecem diyene hakkını vermezsen dilekçede verir koparir kolunu kanadini elinede verir muz cumhuriyeti ya burası

18
32
yanıtYanıtla
Türkiye / Ankara:

Bu partinin Türkiye ile ilgisi yok, Kuzey Irak Bölgesel yönetimine versinler, onlar kabul eder.

32
17
yanıtYanıtla
İBLİSLER:

İYİCE YÜZSÜZLÜĞÜ ELE ALDILAR UTANMAZLAR. TOPRAĞINIZ MI VARDA DEVLET KURACAKSINIZ VATAN HAİNLERİ

32
15
yanıtYanıtla
öz türk:

kurun bakalım bebek katilini de cıkarıp başkan secersiniz. daha neler gidin kobanide kurun

29
17
yanıtYanıtla
TÜRKİYELİ VATANSEVER:

TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ.

29
13
yanıtYanıtla
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title