Haberler

AYM, Hanefi Avcı'nın Haklarının İhlal Edildiğine Karar Verdi

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi, Odatv davasının sanıklarından eski Emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Devrimci Karargah Örgütü ve Oda TV davaları sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru karara bağlandı. Anayasa Mahkemesi, Hanefi Avcı'nın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avcı'nın avukatı Refik Ali Uçar, müvekkilinin haklarının ihlal edildiğine karar verildiğini, kararın henüz kendisine ulaşmadığını belirtti. Hanefi Avcı'nın diğer avukatı Fidel Okan da, Anayasa Mahkemesi'ne uzun tutukluluk ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ilişkin yaptıkları bireysel başvuru sonucunda müvekkilinin haklarının ihlal edildiğine karar verildiğini, yarın Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na giderek tahliye talepli dilekçe sunacaklarını açıkladı.

15 YIL 4 AY 5 GÜN HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Yüksek Mahkeme heyeti, 4 yıldır tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın bireysel başvurusunu sonuçlandırmıştı. Anayasa Mahkemesi, Devrimci Karargah Örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası almıştı.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (53)

GÜNDİ:

haliçte masonlar kitabını cemaate atfen yazdığı sıra da kitap basılmadan adam mahkum edildi... öyle böyle değil devrimci karargah örgütüne mensut diye ve ömür bilah çıkmasın bir kulp buldular h.avcı eski istihbaratçı bilmediği bir şey yok en çok ta cemaat hakkında bildikleri cemaatı bitirecek cinsten olsa gerek

31
0
yanıtYanıtla
GÜNDİuzun_09_yol@hotmail.com:

bu arada hanefi AVCI geçmiş olsun...

yanıt0
yanıt0
Hayrettin SOLMAZ:

AK PARTİ hükumetini en acımasız, haksız yere ve ağır şekilde eleştiren, hakaret eden, sayın Başbakanımıza diktatör diyen zavallılara sesleniyorum Anayasa Mahkemesine bireysel müracaat hakkını kim verdi? Hatırlayın hak sahibinin teslim edin.

8
21
yanıtYanıtla
batuhans@hotmail.com:

ne kadar saçma bir düşünce bu..senın tayyip bilmiyormuydu suçsuz oldukarıını amerika istedide hepsine kumpas yapmadınız mı cemaatle beraber...şimdi ortaklık bozuldu..kılıçlar hükümete döndü..ama böyle olacağını herkes gibi tayyipte biliyordu şansını zorladı ama tutmadı...yazıklar olsun sizin gibileri yüzünden şamar olanına döndük dünyada!!!!

yanıt0
yanıt0
ankara merkez:

akp cemaatın korktuğu adam serbest , şimdi hapı yuttunuz bu adam bilgi deposu tüm pisliklerini biliyor

14
12
yanıtYanıtla
ak partimaralman30@hotmail.com:

kesinlikle istanbul emniyet müdürü olmalı dindar polis istemiyoruz

yanıt0
yanıt0
hakanDJJD@MYNET.COM:

kardeş sen gündemi takip etmiyorsun galiba. avcıyı tekrar yargılatıp çıkaran akp.

yanıt0
yanıt0
turgut savcımaralman30@hotmail.com:

egemen bagışta bilgi deposu valla adamkara kutu gibi ama başbakan yanından ayırmıyor konuşacak diye

yanıt0
yanıt0
kara baytartargokhan@gmail.com:

Akp ne zamandan beri yargıya yön veriyordu :)

yanıt0
yanıt0
ankara mrkbulut@hotmail.com:

tayyip çıkarmıyor , tayyip hoca ile ters düşmeseydi asla çıkamazdı ama şimdi içeride tutamaz , ya hoca ile barış yada avcı ve ekibi ile hakan sana sözüm

yanıt0
yanıt0
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title