Haberler

    Anayasa Mahkemesi Özel Muayenehane Kararını Açıkladı

    Güncelleme:

    Anayasa Mahkemesi özel muayenehane açtıkları için doktorların üniversitelerinden aldıkları ödeneklerin kesileceği yönündeki kanun hükmünü iptal etti.

    Özel muayenehanesi olan ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların, üniversitlerden aldıkları ödeneklerin kesilmesi yönündeki kanun hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece üniversite hastanelerinde çalışan doktorların özel muayenehane açmalırının önündeki engel kalkmış oldu.

    DOKTORLAR DAVA AÇTI

    Ankara'da bazı doktorlar, özel hastanede de çalıştıkları veya özel muayenehane açtıkları gerekçesiyle kendilerine üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılmamasına ilişkin, işlemlerin iptali için dava açtı.

    ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURULDU

    Ankara 4. İdare Mahkemesi ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi İkinci Dairesi, baktıkları davalarda, uygulama konusu kamuoyunda, "Tam gün yasası" olarak bilinen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na 19 Kasım 2014 tarihli 6569 Sayılı Kanun ile eklenen geçici 70. maddesinin iptaline karar verilmesi istemiyle, ayrı ayrı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

    İPTAL EDİLDİ

    Yüksek Mahkeme, açılan 5 ayrı davayı birleştirerek, karar verdi. Heyet, Kanun'un iptali istenen geçici 70. maddesinin birinci fıkrasını iptal etti.

    İptal edilen hüküm şöyle: "Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunmakta veya özel sağlık kuruluşlarında çalışmakta olanlara, bu faaliyetlerini sona erdirinceye kadar üniversite ödeneği ve ek ödeme ödenmez."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (5)

    Abdurrahman:

    devlet memuru acından gebesin ek iş yapamasın. bunlar ise özelden halkı soysun. . .

    5
    0
    yanıtYanıtla
    ZEHİR ZIKKIM OLSUN:

    FAKİR FUKARANIN KANINI EMEN VAMPİRLER SÜRÜSÜ HEPİNİZ CEHENNEMDE YANIN İNŞALLAH. . .

    4
    0
    yanıtYanıtla
    kapkara:

    ÖZEL HASTAHANE DOKTORLARININ ELİNE DÜŞMEYİN ADAMLAR hastalarından inek gibi para sağıyorlar. .

    4
    0
    yanıtYanıtla
    dağlı:

    Sayın Sağlık Bakanı RECEP AKDAĞ lütfen bir seferlik Milli Eğitim Bakanlığı Yaparmısınız Burda GİH Memurları iyileştirme bekliyor. . . .

    0
    1
    yanıtYanıtla
    ali:

    allah çocuğunuzu doktor yapsın

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title