Haberler

    Aykut Kocaman: Fenerbahçe Saldırısını Gördüğüm Zaman Şoka Girdim

    Güncelleme:

    Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı TV'den görünce şoka girdim. Tüm futbol ailesine geçmiş olsun demek gerek." dedi.

    Fenerbahçe'deki zor ve başarılı günlerinin ardından teknik direktörlüğe uzun bir ara veren Aykut Kocaman, Torku Konyaspor'un başında yeşil sahalara geri döndü.

    İşte, Konyaspor'a gelişinden, hedeflerine, Fenerbahçe'nin uğradığı hain saldırıdan Ersun Yanal konusuna kadar gündeme dair her konuda samimi açıklamalarda bulunan Aykut hocanın sözleri:

    "Futbolun doğrularını Konya'da aklımız yettiğince yapmaya çalışıyoruz. Yükselen bir ivme söz konusu. Sadece doğruları yapmak yetmiyor, oyuncuların buna vereceği reaksiyon da çok önemli. Ben ilk defa antrenörlük hayatımda sezon arasında görev aldım. "

    "HANTALLAŞACAĞIMI HİSSETTİM"

    "Lige 7. haftadan sonra başladım. Bunun iki temel nedeni vardı. Birincisi Fenerbahçe'den ayrılalı 18 ay geçmişti. Artık yavaş yavaş zihinsel olarak bir şeyler kaçıyordu. Bunu kaçırmamak gerekiyordu. Bireysel olarak zihinsel hantallaşmaya gireceğimi hissettim, onun için döndüm."

    "EKİBİM BENDEN AYRILMAK İSTEMEDİ"

    "İkincisi 7 kişilik bir ekibimiz var. Benim çalışmadığım dönemde benden ayrılmak istemediler. Onların da işe başlaması gerekiyordu. Bir takımda sorun varsa teknik heyette değişiklik yaşanır. Durup dururken kimse hoca değiştirmez. Eski çalıştığım başkan yeniden görev alıp bana da teklifte bulununca kabul ettim."

    "SONUÇ HEMEN ALINMIYOR"

    "Konyaspor hazırlık maçlarında iyi sonuçlar almış bir takımdı. Bir uyumsuzluk oldu anladığım kadarıyla. Mesut Hoca'dan ayrıldılar ve ben geldim. Her hocanın kendine has bir tarzı vardır. Futbolculara bunları anlatmaya çalışıyorsunuz. Sonuç hemen bir haftada, iki haftada alınmıyor. Alınıyorsa da sürekliliği olmuyor. Her şey bir anda değişirse bunda bir yanlışlık var demektir. Beşiktaş maçında başlayan iyi futbol araya giren devre arasından sonra ivme yükselmesi oldu."

    "TAKIMIMIN GELDİĞİ SEVİYE İYİ"

    "Sonraki 5 maç süper oldu, ancak Galatasaray ve Gençlerbirliği'ne 5 gollü yenilgiler şok yarattı. Yani böyle bir durum lig tarihinde yok. Arka arkaya 5 gol yiyen bir takımı ben hatırlamıyorum. Haftalar evvel küme düşmüş takımlarda dahi böyle sonuçlar olmadı. Bir çözülme oldu takımda. Ancak iyi çalıştık toparladık. 2 hafta iyi gittik, sonra Sivas ve Erciyes maçlarında aynı sorun ortaya çıktı. Bunu hallettikten sonra Fenerbahçe maçıyla başlayan; kazanılan ve bizi tırmandıran puanlar aldık. Takımım şu anda toparlandı ve geldiği seviye iyi. İyi futbolun sonuca yansıması bizi ayrıca sevindiriyor."

    "LİG ORTALAMASINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ"

    "Her şeyi yanyana koyduğumuz zaman 7.'lik ile 10.'luk arasında bitirmek bizi tatmin eder. 'Üst tarafı yakalayacağız' demek çok mantıklı değil. Konyaspor'un, şehrin potansiyeli yüksek. Liglerde toplam 13 sezondur oynamış Konyaspor'un maç ortalama puanı 1.14'dür. Bu da sezon başına 38-39 puan demek. Bunu lig bitmeden yakaladık. Üstüne koymak için elimizden geleni yapacağız."

    "SALDIRI OLAYINI GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİM"

    "Fenerbahçe'nin silahlı saldırı olayı tam bir vahşet. Bunun başka adı yok. Nefretin buralara kadar taşınması hiçbir konuda kimseye hiçbir fayda sağlamaz. Her insanın, her gurubun eylem ihtiyacı olabilir. Ama açık söyleyeyim, eylemin bile bir asaleti vardır. 25 milyonluk taraftar kitlesini temsil eden bir kafileyi hedef alarak katletmeye çalışmak çok vahşice. İnsanlığın geldiği bu seviyede, böyle eylemler anlaşılır gibi değil. TV'de gördüm şoka girdim."

    "HERKESE GEÇMİŞ OLSUN DEMEKTE FAYDA VAR"

    "Trabzon gibi bu ülkenin en aydın, en yurtsever insanlarının çıktığı bir şehirde yaşanması daha da sıkıntılı. Başta Fenerbahçe olmak üzere bütün futbol camiasına geçmiş olsun demekte fayda var. Hemen Genel menacer Hasan Çetinkaya'yı aradım. Çok endişeliydi. İki gün geçtikten sonra da devamlı İsmail Kartal Hoca'yla konuştum, ona moral vermeye çalıştım."

    "HOCAYA MAHCUP OLDUM"

    Aykut Kocaman, geçen hafta Konya'da oynanan Trabzon maçında Ersun Yanal'ın yanına gitmemesinin farklı yönlere çekildiğini belirtip, olayın aslını şöyle anlattı: "Konya'daki olaydan ötürü Ersun Yanal ile aramda bir şey varmış gibi düşünülmesin. Maçtan önce ben erken sahaya çıkmıştım, ona da bakıyordum. Tam ben hareketlendim hoca benim yanıma geldi. 'Ben gelecektim hocam yanına' dedim. 'Önemli değil, önemli değil' dedi. Ben onun yanına gidip, 'hoşgeldin' diyecektim, ama mahcup oldum."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Torku Konyaspor Aykut Kocaman Ersun Yanal Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
    500

    Yorumlar (7)

    veleddin:

    erken olmuş açıklama. fenerdeki şike olayını da erken açıklarsa 20 sene sonra şaşmayın

    10
    25
    yanıtYanıtla
    ahmetmobilWeb@haberler.com:

    seneye konyayi ilk 5e sokar bu hoca. efendi ve isini yapan saygi duyulacak bi isim.

    28
    5
    yanıtYanıtla
    Bordo Mobil-IOS:

    O olayın baş sorumlularından biride sensin insanların emegini çalarsanız bu gibi hadiseler artarak devam edebilir önçe adalet olaçakki insanlar kendi hakkını kendisi aramak zorunda kalmasın Aziz Tüpçü hatta Hükümetde var olan şikeyi yoksaymaktan suçludur

    9
    21
    yanıtYanıtla
    ümit karaosman:

    siz ilk önce kupamızı verin cakal

    2
    9
    yanıtYanıtla
    ahmet:

    günaydın

    1
    1
    yanıtYanıtla
    DOĞRUCU:

    AYKUT KOCAMAN BU AÇIKLAMAYI TORKU KONYA-TRABZON MAÇINDAN HEMEN SONRA TORKU ARENADA YAPMIŞTIR. AÇIKLAMA ESKİ AMA HABER SİTESİ YENİ YAYINLIYOR

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    sız neden bahs edıyorsun haksızljk lar yapılırsa çok daha devam eder

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title