Haberler

Ayı Yavrularına Kamyon Çarptı

Güncelleme:

Erzincan-Erzurum Karayolu'nda kamyonun çarptığı iki ayı yavrusu öldü.

Erzincan- Erzurum Karayolu'nda iki ayı yavrusu kamyon çarpması sonucu öldü.

VATANDAŞLAR FARK ETTİ

Alınan bilgiye göre, Erzincan-Erzurum Karayolu'nun Üzümlü İlçesi Sansa Deresi mevkisinde yoldan geçen vatandaşlar, yol kenarında hareketsiz yatan iki ayı yavrusunu görünce durumu jandarma ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

KAMYON ÇARPMASI SONUCU ÖLDÜLER

Bölgeye gelen jandarma ile milli parklar görevlilerince yapılan incelemede, ayı yavrularının yoldan geçen bir kamyonun çarpması sonucu öldüğü anlaşıldı.

KOPAN PARÇALAR İNCELEMEYE ALINDI

Jandarma, ayı yavrularına çarptıktan sonra olay yerinden kaçan kamyon sürücüsünü yakalamak için araçtan yola düşen parçaları incelemeye aldı.

SÜRÜCÜLER GÖRMEYE ÇALIŞTI

Ayı yavruları daha sonra görevlilerce gömülmeleri için yoldan alınıp bir kamyona konularak götürüldü.

Olay sebebiyle yoldan geçen çok sayıda sürücünün de araçlarından inerek ayı yavrularını görmeye çalışması dikkati çekti.

"ŞOFÖR FARK EDEMEYİP ÇARPMIŞTIR"

Ayı yavrularını görerek jandarmaya ihbar eden vatandaşlardan Hasan Keleş, yaptığı açıklamada, "Sabah yoldan geçerken yolun virajlı bir bölümünde iki tane ayı yavrusu gördük, muhtemelen araç çarpması sonucu telef olmuşlardı. O saatlerde hayvanlar su içmek için yol kenarındaki Karasu Nehri'ne iniyor. Yol viraj olduğu için kamyon şoförü ayıları fark edemeyip çarpmış olabilir. " dedi.

"HAYVANLAR TELEF OLDU"

Doğal yaşamın korunması gerektiğine işaret eden Keleş, "Bu hayvanları doğada korumamız gerekli ama maalesef dikkatsiz sürücüler nedeniyle hayvanlar telef oldu. Burası doğanın içinde bir yer hayvan ve ayı sürülerinin bolca geçiş yaptığı bir bölge. Şoförlere daha dikkatli olmalarını öneriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Erzurum Üzümlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title