Haberler

Ayhan, Cezaevindeki Nakilleri Sordu

Güncelleme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, bölge illerdeki cezaevlerinde yaşanan tutuklu ve hükümlü nakillerini gündeme taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan son günlerde bölge illerindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin doluluk oranı gerekçe gösterilerek batı illerindeki cezaevlerine nakil edilmesini meclise taşıdı.

Adalet Bakanı Kenan İpek'in cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Ayhan, "Son günlerde özellikle bölge illerindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler cezaevlerindeki doluluk oranları gerekçe gösterilerek batı illerde bulunan cezaevlerine sürgün edilmektedirler. En son 30 Ağustos 2015 Pazar günü de 100 tutuklu ve hükümlü Adalet Bakanlığı tarafından özel bir uçakla Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi olmak üzere bölgedeki cezaevlerine gönderildiler. Yaşanan bu sürgünler bölgede yaşayan vatandaşlarımızı oldukça kaygılandırmaktadır. KCK operasyonları ve benzeri bir operasyon hazırlığı yapıldığına dair kaygılar oluşmuş durumdadır. Yine bu sürgünler maddi durumları hiç te iyi olamayan aileleri mağdur edecektir. Belki de her hafta düzenli olarak gerçekleştirdikleri cezaevi görüşleri aylara ve yıllara sarkacaktır" dedi.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

Doğu ve Güneydoğu'daki cezaevleriyle ilgili istatistiki bilgileri soran Ayhan önergesinde şu sorulara yer verdi: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan cezaevlerindeki doluluk oranları yüzde kaçtır? Bu oranlar Türkiye ortalamasının neresindedir? En çok siyasi tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevleri hangileridir? Bu cezaevlerinde doluluk oranı durumu nedir? 2015 Ağustos ayı içerisinde sürgün edilen tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? Hangi cezaevlerinden hangi cezaevlerine sürgünleri gerçekleşmiştir? Bunların kaçı tutuklu kaçı hükümlüdür? Bakanlığınızın talimatı ile yaşanan ve yaşanmakta olan sürgünlerin başlıca nedenleri nelerdir? Cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar, Sayın Öcalan'a dönük tecrit ve siyasi tutuklamaları protesto amaçlı 15 Ağustos'tan bu yana süresiz dönüşümlü açlık grevinde bulunmaktalar. Gerçekleşen sürgünlerin bu eylemle bir ilgisi bulunmakta mıdır? Kamuoyunda sürgünlere dönük oluşan algı, seçimler öncesi bölgedeki cezaevlerini boşaltarak KCK operasyonları benzeri bir siyasi operasyon yapılacağı yönündedir. Oluşan bu algı ve benzeri iddialar doğru mudur? Son günlerde artan gözaltı ve tutuklama furyası bölge halkında oluşan yeni operasyonlar algısını doğrulamıyor mu? Son bir ayda kaç siyasi tutuklaması gerçekleşmiştir? Yapılan tutuklama ve sürgünlerle ilgili bir açıklamanız olacak mıdır?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Kenan İpek Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title