Haberler

Aydın Tümen, DSP Genel Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Güncelleme:

"Demokratik Sol Parti'nin yeniden iktidarını arzulayan herkesi tek çatı toplanmaya çağırıyorum" parolasıyla yola çıkan ve il başkanlarının desteğini arkasına alan Aydın Tümen, DSP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu.

TBMM 20. ve 21. dönem genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti (DSP) Ankara Milletvekili olarak görev yapan eski bakanlardan Aydın Tümen, DSP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

HERKESİ DSP ÇATISI ALTINA ÇAĞIRDI

İstanbul, İzmir, Aydın ve Balıkesir il yönetimlerinin olağanüstü kurultay için harekete geçmelerinin ardından Edremit'te yaklaşık 500 partili ile buluşan Tümen, "Türkiye'de Sol'u geçmiş dönemdeki güçlü konumuna yeniden getirmek için göreve talibiz. Demokratik Sol Parti'nin yeniden iktidarını arzulayan herkesi tek çatı toplanmaya çağırıyorum" diyerek genel başkanlık için startı verdi.


Partililer, adaylığını açıklayan Tümen'e yoğun ilgi gösterdi

AYDIN TÜMEN KİMDİR?

1963 yılında İzmir'de doğan Aydın TÜMEN, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünü bitirdikten sonra Özel Sektör'de Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği yaptı. Siyasi yaşamını Demokratik Sol Partiden 20. ve 21. Dönem Ankara Milletvekili olarak sürdürürken Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 56. Cumhuriyet Hükümetinde Devlet Bakanı olarak da görev yaptı.


Tümen, adaylığını kalabalık bir partili grubun önünde açıkladı

AKSAKAL'IN ÇAĞRISIYLA PARTİYE KATILMIŞTI

13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen DSP Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Önder AKSAKAL'ın örgütsel yeniden yapılanma ve Demokratik Sol felsefeye inanan, Atatürk milliyetçiliği çerçevesinde laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerine gönülden bağlı herkesi DSP çatısı altında toplanma çağrısıyla Aydın TÜMEN 19 Haziran 2016 tarihinde yeniden DSP'ye katıldı.

Aydın TÜMEN, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Aydın Tümen İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title