Haberler

Aydın'dan Kısa Kısa

Didim ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 8 kilogram esrar maddesi ele geçirildi, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Didim ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 8 kilogram esrar maddesi ele geçirildi, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, Altınkum Mahallesi'nde bir ev ile şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde yaptığı aramalarda 8 kilogram esrar maddesi ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan M.Ü. (34), Y.T. (29), R.D. (56), A.E. (23), F.A. (31) ile Ö.B. (35) "uyuşturucu ticareti" yapmak suçundan adliyeye sevk edildi.

- Şehit anneleri, Anneler Günü'nü kutladı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutladı.

Anneler Günü nedeniyle Devlet Su İşleri sosyal tesislerinde düzenlenen programda konuşan Aydın Valisi Ayyıldız'ın eşi Didem Ayyıldız, yaklaşan anneler günü sebebiyle bir araya geldiklerini, anneliğin yaşanılabilecek kutsal bir duygu olduğunu söyledi.

Şehit Aileleri Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin ise bu vatanın evlatlarının canlarını vatan uğruna hiç düşünmeden bağışladığını ifade etti.

Öte yandan programda Efeler Ortaokulu öğrencisi İlayda Kocatürk'ün okuduğu "Anne sen melek misin?" şiiri duygusal anlar yaşattı.

Şehit annelerine Vali eşi Ayyıldız tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.

- Bahar nezlesine dikkat

Aydın Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mevlüt Çetin toplumda bahar nezlesinin en sık görülen alerjik hastalıklardan biri olduğunu söyledi.

Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalığın baş ağrısı, burun kanaması, uyku bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları ve performans düşüklüğüne neden olduğuna dikkati çekti.

Bahar alerjisinin hem erişkinlerde hem de çocukluklarda oldukça sık olarak görüldüğünü anlatan Çetin, "Alerjik rinit hayatı tehdit etme özelliği olmayan ancak hastanın günlük aktivitelerini etkileyerek yaşam kalitesini belirgin şekilde bozan bir hastalıktır. Alerjik rinit, astım, sinüzit, orta kulak enfeksiyonları gibi bazı hastalıklarla da birliktelikte kendini gösterir. Bu hastalık genelde 20 yaşından önce başlar. İleri yaşlarda başlayan burun akıntısı, kaşıntı gibi belirtiler alerjik olmayan rinitleri düşündürür. Alerjik rinit tedavisi çevresel korunma, ilaç tedavisi aşıyla yapılabilmektedir." diye konuştu.

Aydın'da trafik kazası: 1 yaralı

Karpuzlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bekir Ataş (40) yönetimindeki 48 U 7748 plakalı tır, Çine ilçesi yakınlarında şarampole devrildi.

Kazada yaralanan sürücü Ataş, 112 Acil Servis ekiplerince Çine Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Didem Ayyıldız Mevlüt Çetin Altınkum Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title