Haberler

Ayağa Kalması İmkansız Denilen Felçli Hasta, 4 Haftada Yürüdü

Güncelleme:

Beyin kanaması geçirdi, felçli kaldı. Ayağa kalması imkansız denilen 63 yaşındaki Halil Yılmaz, kombine tedavi ile dört haftada yürümeye başladı.

Halil Yılmaz 63 yaşında felç geçirdi. Yoğun bakımda kaldı. Yüzde doksan beş hareket kaybı nedeniyle yatalak raporu verilerek taburcu edildi. Fizik Tedavi başta olmak üzere tedavilere yanıt vermeyen ve felçli olarak yatağa mahkum kalan Halil Yılmaz, Uzm. Dr. Kamil Teker ve eşi Fizyoterapist Meltem Teker'in uyguladığı; kök hücre, enjeksiyon, detoks, manuel terapi, fizik tedavi ve rehabilitasyondan oluşan kombine tedavi sayesinde dört haftada bastonlu, altı hafta sonrada bastonsuz yürümeye başladı.

Kombine Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Kamil Teker; uygulanan tedavilere yanıt vermeyen 63 yaşında ki Halil Yılmaz'ın, evde yatalak olarak bakılırken merkezlerine geldiğini söyledi. Kombine Tamamlayıcı Tıp Tekniklerinden; manuel terapi, kayropraktik, iplikatör, detoks, mezoterapi, cgf-kök hücre, mikrosirkülasyon düzenleyici frekans terapi, fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemlerini uyguladıklarını belirtti.

Dr. Kamil Teker Halil Yılmaz'ın kombine tamamlayıcı tıp uygulamalarından bir hafta sonra bacağı kendine çekme ve itme, ikinci haftada ayak parmaklarının fleksiyon yanıtı, sol kolunu kaldırma, açma –kapama hareketi, üçüncü haftada ayak parmaklarını açma- kapama ve sol elde parmaklarını kapatma, sıvı gıdaları yutabilme becerisinin geliştiğini söyledi. Dördüncü haftada ise gözünü kapatma ve sol ağız kenarında düzelme ve ıslık çalma becerisinin geliştiğini belirterek, Halil Yılmaz'ın bastonla yürümeye başladığını söyledi. Dr. Kamil Teker hastanın son durumu ile ilgili şöyle konuştu: "Hasta son olarak bastonsuz serbest yürüyebiliyor. Konuşması anlaşılır, telaffuzu tama yakın. Şuur açık, aktif, kooperasyonu yeterli. Islık çalabiliyor, sol gözü kapanabiliyor Gözlerini sıkı yumabiliyor. Sol el parmaklarında fleksiyon ve ekstansiyonu tam, dirsek fleksiyon ve ekstansiyonu tam. Sol ayak bileği fleksiyon ve ekstansiyonu %80. Diz fleksiyon ve ekstansiyonu tam. Kalça fleksiyon ve ekstansiyonu tam"

Sağlık İçin Düzenli Omurga Bakımı Şart

Kombine Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Kamil Teker; felçli hastaların dışında da omurganın düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Omurga, kas iskelet sisteminin temel direğidir. Her hücrenin bir bütünden, bütün vücudun ise her hücreden her an haberi olur. Anatomik açıdan bakıldığında, beyinden çıkan sinir dalları kafatasından sonra omurganın ortasındaki kanaldan, bel bölgesine kadar kesintisiz uzanır ve organlara, kaslara deriye giden motor ve duyu fonksiyonlarını yürüten sinir dalları ile bir haberleşme ağı sağlar. Bu haberleşme ağı sayesinde her doku ve hücreden çıkan sinyaller merkezi sinir sistemine aktarılır. Merkezi sinir sisteminden gelen her uyarı da organ ve dokuya iletilir. Bu görevi itibarıyla omurga bir kavşak olarak iş görür. Omurgada ki hizalanma kusuru ve omurgayı çevreleyen bağ dokusunda ki sertleşme (kireçlenme) nedeniyle, sinirlerde baskı ve gerilim oluşur. Sinir dallarında ki fonksiyon kaybı nedeniyle organların hayati fonksiyonlarında yetersizlik gelişir, kaslarda ve eklemlerde ağrı ile hareket kusuru ortaya çıkar. Bu bozulma zamanla kronik hastalıkların (şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp yetmezliği, kronik böbrek yetersizliği, felç…vb) vücuda yerleşmesini kolaylaştırır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil Yılmaz Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

gulsah erdoganmobilWeb@haberler.com:

Doktorlarimizla nasil irtibata gecebiliriz hangi sehirde Bizimde hastamiz var uc aydir yogun bakimda haberi gece izledim ve sasirdim ve insallah dedim

8
2
yanıtYanıtla
Tuba ön:

Eşimin c4 c5 kırıldı boyundan aşagısı tutmuyordu 1 5 sene oldu şimdi sag tarafına hareketgeldi bir elinde baston bir elinde ben evde gezebiliyoruz yataktan ama sol ayak parmaklarını sürülüyor eş parmaklarında az hareket var sol tarafı iyi degil ve çok çabuk yorulur tedavi edilebilirmi 38 yaşında

2
0
yanıtYanıtla
Mustafa durgut:

Esim beyin kanamasından ameliyat oldu konuşması yok sağ ayak sağ elde felç durumda bursa ilker celik can fizik 5 5bölümünde 5 ay 2o gün fizik gördük baya ilerleme var yürüyoruz ama sağ ayağını sürüyor elde oynama yok ne yapmam lazım bilgi verirmisiniz

1
0
yanıtYanıtla
NURDAN sengul:

Hocam annem kalp amaliyatı geçirdi sol taraf felç kaldı pıhtı attı yardımcı olurmusunuz

0
0
yanıtYanıtla
Oguzhan Şahın:

Ben felç geçirdim sağ taraftan yaklaşık 3 sene oldu.bana ne geriyorsa bunun adını yazabilir misiz tsk

0
0
yanıtYanıtla
İnci Barış:

Abim 2, 5 ay önce felç geçirdi. Şu an fizik tedavi görüyor ayak için yürüyebilir ama kol için umutlu değilim dedi terapist haberdeki doktorve terapisler nasil ulaşabiliriz.

0
0
yanıtYanıtla
Ensar güzel:

Kaynataminda sol tarafi tutmuyor pihti atti 3 defa iyilesme olasiligi varmi fizik tedaviyle kklunu azd osa kaldirabiliyor hocam ama daha fazlasi yok

0
0
yanıtYanıtla
DERYA bozdemir:

Annem 82 yaşında post op femur kırığı. 10.ay...düşük ayak sendromu gelişti. Ayağını çekebiliyor ancak ittiremiyor. Fizik TED. Önerisiyle egzersizleri evde yapıyoruz. Ayakta tek başına duramıyor, yürüyemiyor. Ek ne önerirsiniz

0
0
yanıtYanıtla
Ozan KaracamobilWeb@haberler.com:

Evet, lütfen ulaşabileceğimiz telefonlarını da paylaşın Kamil bey ve Meltem hanımın. Bizim de hastamız var ve bir an önce görüşmek istiyoruz kendileriyle..

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ıletışim numarası lutfen

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title