Haberler

Avusturya, Ülkeye Giriş Yapacak Sığınmacılara Günlük Kota Uygulamaya Hazırlanıyor

Dha DIŞ HABER - Avusturya, ülkeye giriş yapacak sığınmacılara günlük kota uygulamaya hazırlanıyor Geçtiğimiz günlerde 2016 yılı için alacağı sığınmacı sayısında üst sınırı 37 bin 500 olarak açıklayan Avusturya, ülkeye giriş yapacak sığınmacılara günlük kota uygulamaya hazırlanıyor.

Dha DIŞ HABER - Avusturya, ülkeye giriş yapacak sığınmacılara günlük kota uygulamaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz günlerde 2016 yılı için alacağı sığınmacı sayısında üst sınırı 37 bin 500 olarak açıklayan Avusturya, ülkeye giriş yapacak sığınmacılara günlük kota uygulamaya hazırlanıyor. Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), Avusturya'ya giriş yapacak sığınmacı sayısının azaltılması için günlük kota uygulaması üzerinde çalışıldığını söyledi.

Avusturya'nın planlandığı gibi frene bastığını kaydeden Johanna Mikl-Leitner, Slovenya-Avusturya arasında bulunan Spielfeld sınır kapısında kontrollerinin iki hafta içerisinde yoğunlaştırılacağını bildirdi.

Alman haber kanalı n24.de'nin bildirdiğine göre, uygulanacak günlük kota eyaletlerin alabileceği sığınmacı sayısı, polisin kapasitesi ve Almanya'nın alacağı sığınmacı sayısına bağlı olacak.

Avusturya son günlerde sadece Avusturya ve Almanya'ya sığınma başvurusu yapacakların ülkeye girişine izin veriyor. Avusturya hükümeti, 2016 yılı için açıkladıkları 37 bin 500 sığınmacıdan fazlasını almayacağını duyurmuştu. - Avusturya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Almanya Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title