Haberler

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Irak'ta

Dışişleri Bakanı Kurz: "150 Avusturyalı'nın Irak ve Suriye'deki terörist gruplara katıldığına ilişkin elimizde malumat var. Yetkili makamlar bu kişilerin yeniden Avusturya'ya dönmesine engel olmak için çalışıyor"

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, 150 Avusturyalı'nın Irak ve Suriye'deki terörist gruplara katıldığını belirterek, "Yetkili makamlar bu kişilerin yeniden Avusturya'ya dönmesine engel olmak için çalışıyor" dedi.

Irak ziyareti kapsamında mevkidaşı İbrahim el-Caferi ile başkent Bağdat'ta bir araya gelen Kurz, düzenlediği basın toplantısında, "150 Avusturyalı'nın Irak ve Suriye'deki terörist gruplara katıldığına ilişkin elimizde malumat var. Yetkili makamlar bu kişilerin yeniden Avusturya'ya dönmesine engel olmak için çalışıyor" diye konuştu.

Avusturya'nın IŞİD'le mücadele eden uluslararası ittifakın parçası olduğunu belirten Kurz, Bağdat'ta düzenlediği ziyaretin sadece ülkesinin Irak'a verdiği desteği değil, uluslararası toplum ve Avrupa ülkelerinin de Irak'taki terör tehdidine yönelik farkındalıklarının ifadesi olduğunu dile getirdi.

Caferi'yle iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği konusunu da görüştüklerini anlatan Kurz, Avusturya'nın Irak'a 1 milyon 200 bin avroluk insani yardımda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Caferi de görüşme sırasında IŞİD'le mücadelede iki ülke arasındaki iş birliğini artırma konusunda anlaşmaya varıldığına dikkati çekti.

Caferi, ayrıca Avusturya'nın Bağdat'taki büyükelçiliğini yeniden açmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi. - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Bağdat Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title