Haberler

Avusturya'da Oto Hırsızlığı Bıktırdı

Avrupa Birliği ile eski doğu bloku ve yeni AB üyesi ülkelerine sınır komşusu olan Avusturya'da oto hırsızlığı engellenemiyor.

Sınır kapılarının yeni AB üyesi Çek, Slovanya, Macaristan, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya gibi ülke vatandaşlarına açılmasından sonra oto hırsızlıklarında da patlama yaşanıyor.

HERGÜN 14 OTOMOBİL ÇALINIYOR

Bir sigorta şirketinden yapılan açıklamada Mayıs ayının ilk 15 gününde sadece Viyana şehrinde 209 otomobil çalındı. İstatistiklere göre; Ayda 418, yılda 5. 023 otomobil çalınıyor. Organize halinde çalışan hırsızların verdiği zarar ise yılda 2, 12 Milyon Euro. Oto hırsızlarının kurbanları arasında bir çok Türk vatandaşı da var. Vatandaşlarımız otomobillerinin bulunmasında emniyet güçlerinin pasif kaldığı görüşünde birleşiyorlar.

45. 000 Euro değerindeki otomobili kapısının önünden çalınan İsmail Çelik adlı vatandaş polise tepki göstererek, "Polis park cezası yazmakta çok başarılı. Ama araçlarımızı korumakta veya bulmakta aynı gayreti göstermiyorlar. " dedi.

Otomobilindeki navigasyonu, ototeybi, dizüstü bilgisayarı ve özel eşyaları çalınan Ramazan Uçar ise " Evim polis karakolunun hemen yanında olmasına rağmen arabam soyuldu. Tüm değerli eşyalarımı götürmüşler." şeklinde konuştu.

Arabası çalınan Arif Selçuk, " Bulunduğum köyde bu ay benim arabam ile birlikte 8 otomobil çalındı. Karakola gittim otomobilimin çalındığını söyledim. Ama polis çok ilgisiz kaldı. Mesela arabanın içinde açık kalmış bir telefonumuzu unutmuştuk. Normalde telefon sinyalinden aracımın yeri tespit edilebilirdi. Ama yapmadılar." dedi.

"TEK ÇARE FUL KASKO SİGORTA YAPMAK"

Viyana'da oto tamir servisi işleten ve otomobil güvenliği uzmanı olan Güngör Civan, "Araçlarımızı hırsızlardan korumak neredeyse imkansız hale geldi. Oto hırsızları profeyonel ve her türlü tedbire karşılık sistem geliştiriyorlar. Biz en güvenilir tedbirin araçları ful kasko sigorta ettirilmesi olarak görüyoruz. Kısa süreli dahi park etmiş olsanız bile aracınızın içerisinde kesinlikle değerli eşya bırkmayın. " şeklinde konuştu.

SİPARİŞ ÜZERİNE HIRSIZLIK!.

Emniyet yetkilieri oto hırsızlığı yapan şebekelerin sipariş üzerine çalıştıklarının altını çizdiler ve " Hırsızlar rastgele araba çalmıyorlar. Müşeterilerinaden gelen taleplere göre hırsızlığı gerçekleşritiyorlar. Çalınan araçların bir kısmı İtalya üzerinden Afrika ülkelerine giderken az da olsa bir kısmı da Türkiye üzerinden Irak ve İran gibi Arap ülkelerine kaçırılıyor. Hırsızlığın büyük bölümü ise Avrupa içerisinde oto yedek parçaları için yapılıyor." açıklamasında bulundular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title