Haberler

Avusturya Başkonsolosluğu Önünde Pankart Açanlara Beraat...

Avusturya'da pasaportuna el konulan kardeşi için İstanbul'daki Avusturya Başkonsolosluğu önünde oturma eylemi yapan avukat Ebru Timtik ve Timtik'e destek olan arkadaşlarının "yasadışı pankart açtıkları ve polise direndikleri" iddiasıyla yargılandıkları dava karara bağlandı.

Avusturya'da pasaportuna el konulan kardeşi için İstanbul'daki Avusturya Başkonsolosluğu önünde oturma eylemi yapan avukat Ebru Timtik ve Timtik'e destek olan arkadaşlarının "yasadışı pankart açtıkları ve polise direndikleri" iddiasıyla yargılandıkları dava karara bağlandı. Mahkeme, avukat Ebru Timtik ve diğer 3 sanığın beraatine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Ebru Timtik katıldı. Sanık Ebru Timtik, son savunmasında, "Hakkımda beraat verilsin ya da verilmesin, bizim vicdanlarımızı genel olarak rahatlatmayacak bu karar. Herkes bizim kadar şanslı değil çünkü. Şu anda açlık grevindeyim. Polis tutanaklarıyla mahkum olmuş pek çok kişi tanıdım. Berkin'in katilleri de belli ama 2,5 yıldır dava açılmadı. Sadece adalet istiyoruz" dedi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Mahkeme heyeti, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarının unsurları oluşmadığından tüm sanıkların beraatine karar verdi.

"Görevi yaptırmamak için direnmek" suçundan da tüm sanıklar hakkında unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat veren heyet, polis memurunu kasten yaralamakla suçlanan avukat Ebru Timtik'in de bu suçtan beraatine hükmetti.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 21 Eylül 2015'te Avusturya Başkonsolosluğu karşısında avukat Ebru Timtik, Nuran Gündoğdu Acar, Ezgi Doğan ve Güneş Özarslan'ın "Diren Evin abla, Liseli Dev-Genç yanında" yazılı pankart açtıkları ifade ediliyordu.

Yasadışı DHKP-C terör örgütünün illegal yapılanması olması nedeniyle polis tarafından pankartı indirmeleri için sanıkların uyarıldığı, ancak sanıkların pankartı indirmeyerek slogan attıkları belirtiliyordu. Polislerin, sanıkları gözaltına aldıkları sırada avukat Ebru Timtik'in görevli polis memuru V.Ç.'ye tekme atarak yaraladığı iddia ediliyordu.

İddianamede, sanıkların DHKP-C güdümünde hareket eden Liseli Dev-Genç adıyla ve aynı zamanda Avusturya'da pasaportuna el konulan Evin Timtik'e destek vererek DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ileri sürülüyordu.

Sanıkların, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalafet", "Terör örgütünün propagandasını yapmak", "Görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından 2'şer yıldan 12'şer yıla kadar hapisleri isteniyordu. Sanık Ebru Timtik'e ayrıca "Kasten yaralamak" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep ediliyordu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebru Timtik Avusturya İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title