Haberler

Avustralya'dan Ukrayna'ya Enerjide Destek Önerisi

Güncelleme:

Avustralya Başbakanı Abbott, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya, oluşabilecek enerji krizini önlemek için Ukrayna'ya bu alanda destek önerisi yaptı.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, resmi görüşmeler için ülkesinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya, oluşabilecek enerji krizini önlemek için Ukrayna'ya bu alanda destek önerisi yaptı.

Abbott ve Poroşenko, Melbourne'deki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Tony Abbott, basın toplantısında, Avustralya'nın, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan çatışmalar nedeniyle oluşabilecek enerji krizini önlemek için Ukrayna'ya uranyum ve kömür satabileceklerini söyledi.

İki ülke arasında yapılacak ihracat anlaşmasının her iki ülkeye önemli katkıda bulunacağını ifade eden Abbott, ülkesinin önemli bir enerji gücüne sahip olduğunu belirtti. Abbott, mevcut durumundan dolayı Ukrayna için enerji güvenliğinin de çok önemli olduğuna işaret etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko da iki ülke arasında, Malezya Hava Yolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın 38'i Avustralyalı, 298 yolcusu ile Ukrayna üzerinde düşürülmesi ile başlayan "dostluğun" gelişerek devam edeceğini dile getirdi.

Bu dostluğun göstergelerinden birisi olarak Avustralya'ya ziyarette bulunduğunu ifade eden Poroşenko, "Bugün, nükleer enerji satışı hakkında işbirliği konularını, bizim nükleer santrallerimizde Avustralya uranyumunu kullanma ihtimallerini konuştuk" dedi.

Poroşenko, iki gün sürecek ziyareti sırasında, başkent Canberra ve Sidney'de de temaslarda bulunacak.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da gelecek yıl Ukrayna'yı ziyaret etmeye hazırlanırken, Avustralya Kiev'de açtığı geçici büyükelçiliğini Şubat 2015'te devamlı hale getirecek. - Melbourne

Kaynak: AA / Politika

Petro Poroşenko Avustralya Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title