Haberler

Avrupalılar'ın Bilmediği Gerçeği Açıkladı

Güncelleme:

Bana sorulan ilk soru bu ama...

Avrupa'nın Kobani konusunda Türkiye'ye haksızlık yaptığını" söyleyen AB Bakanı Volkan Bozkır, çoğu Avrupalı'nın gerçeği bilmediğini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, günübirlik Paris temaslarında son ayağında, Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu'nda konuşma yaptı.

Konuşmasında Kobani'ye de değinen Bozkır, Türkiye'nin hak etmediği suçlamalara maruz kaldığını belirtti. Bölgedeki tüm sivillerin Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Bakan Bozkır, buna rağmen Avrupa'da "Türkiye olanlara seyirci kalıyor" imajı yaratıldığının söyledi.

AB Bakanı Bozkır, şunları söyledi: " Türkiye, Kobani konusunda birçok suçlamaya maruz kalıyoruz. Avrupa'da bana sorulan ilk soru daima Kobani oluyor. Aslında burada büyük bir yanlış anlaşılma var.

Şu an Kobani'de tek bir sivil bile yok. Zaten Sivillerin hepsine Türkiye kapılarını açtı. Şu an IŞİD, Bağdat'a, Erbil'e çok yakın mesafede. Yani herkes için bir tehlike ama sadece Kobani konuşuluyor." Bozkır, Avrupa'nın bölgeye birlik göndermesi durumunda Türkiye'nin de buna katılacağını ancak hiçbir ülkenin buna yanaşmadığına bir kez daha vurgu yaparak, "Avrupa'ya, bizi suçlamak yerine IŞID'e karşı savaşan Kürt grupları eğitmek üzere Türkiye'ye uzman yollamalarını öneriyorum. Ardından, bu eğitilen Kürt gruplar IŞİD'le savaşmak için Irak ve Suriye'ye geri gönderilsin" diye konuştu.

Volkan Bozkır, Avrupa ülkelerinin bölgeye birlik göndermesi durumunda Türkiye'nin bunu gündeme alabileceğine dikkati çekerek "Ama elbette kimse böyle bir şeye yanaşmıyor" yorumunda bulundu.

'KOBANİ BATAKLIKTAKİ BİR SİVRİSİNEK'

Kobani'deki gelişmelere de değinen Bozkır, "Kobani konusu nereye gittiysem, sorulan ve gündeme getirilmeye başarılmış bir konu. Kobani'nin bataklıktaki sadece bir sivrisinek olduğunu ve Irak'ın yarısından fazlası bu terör örgütü tarafından işgal altındayken sadece Kobani'yi görüşmenin yanlış olduğunu anlattım. Türkiye'nin bu konuda ne düşündüğü giderek anlaşılmaya başlamıştır" şeklinde konuştu.

Kobani'de 138 bin kişinin ilk kapının açıldığı gün Türkiye'ye geldiğini ve kentten 200 bin kişinin şu anda Türkiye'de olduğunu hatırlatan Bozkır, çoğu Avrupalı'nın bu gerçeği bilmediğini vurguladı.

Bozkır, "Sanki Kobani'de hala siviller yaşıyor ve bunlar ölüm tehlikesiyle yaşıyor, 'Türkiye bir şey yapmıyor' şeklinde bir algı oluşturulmuş vaziyette" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Volkan Bozkır Türkiye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title