Haberler

Avrupa Konseyi, Kırım'daki İnsan Hakları İhlallerinin Soruşturulmasını İstedi

Avrupa Konseyi raporunda, Kırım’daki Müslümanlara yönelik saldırıların endişe yarattığı bildirildi.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Nils Muiznieks, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'ya bağlanan Kırım'da şubat ayından bu yana süregelen insan hakları ihlallerinin soruşturulmasını istedi.

Kiev, Moskova ve Akmescit'e yaptığı ziyaretlerle ilgili rapor hazırlayan Muiznieks, "insan hakları ihlallerinde bulunanların tespit edilip, yargı önüne çıkartılmasını" talep etti.

Raporunda, suçların cezasız kalmamasının önemine işaret eden Muiznieks, özellikle son dönemdeki keyfi alıkoymaların, yargısız infazların ve kayıp kişilerinin durumunun endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

"Bütün azınlık gruplarının ve medya mensuplarının güvenlikleri ve haklarının garanti altına alınması gerektiği" uyarısında bulunulan raporda, insan hakları ihlallerinin uluslararası standartlara uygun şeffaf ve bağımsız bir şekilde araştırılması çağrısı yapıldı.

Kırım Tatarlarına yönelik saldırılara özellikle dikkati çekilen raporda, bu bölgede Müslüman cemaat üyelerinin kurumlarına, iş yerlerine ve evlerine yönelik maskeli ve silahlı çeteler tarafından düzenlenen baskınlardan endişe duyulduğu bildirildi.

Raporda, medya mensuplarına yönelik gözdağı ve baskılar da eleştirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title