Haberler

Avrupa Konseyi, Kadın Sünnetine Savaş Açtı

Güncelleme:

Avrupa Konseyi, Uluslararası Af Örgütü ile birlikte kadınların sünnet edilmesi konusunda ortak mücadele başlattı.

Avrupa Konseyi, Uluslararası Af Örgütü ile birlikte kadınların sünnet edilmesi konusunda ortak mücadele başlattı.

İki kuruluş, mücadele kapsamında ilk olarak, konunun gündeme alınması için 62 sayfalık kılavuz hazırladı.

Avrupa Konseyi, kadınlara yönelik aile içi şiddetin önlenmesi için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'nin bu amaçla kullanılması görüşünü benimsedi. Kılavuz, konu ile ilgili mücadelenin etkili bir şekilde yürütülebilmesi için üye ülkelere İstanbul Sözleşmesi'ne taraf olmaları çağrısında bulunuyor.

Ortak hazırlanan kılavuzda, İstanbul Sözleşmesi'nin, kadınlara yönelik sünnet ile mücadelenin önlenmesi konusunda hükümetlere ne tür görevler düştüğünü anlatırken, sivil toplum örgütlerine de bu konuda yapacakları çalışmalarda ışık tutmayı hedefliyor.

-Kadınlar için tehlike Avrupa'da devam ediyor-

Dünya Sağlık Örgütü araştırmasına göre, dünyada 100-140 milyon genç kız veya kadın sünnete maruz kalmış durumda. Araştırmaya göre, Afrika'nın önemli bir bölümünde her yıl yaklaşık 3 milyon kız, bu uygulama ile karşılaşma tehlikesi içinde. Araştırmaya göre, Afrika dışında uygulama, Ortadoğu, Asya ve Latin Amerika'da görülüyor.

Öte yandan sünnet geleneği olan ülkelerden Avrupa'ya göç edenlerin, bu geleneği sürdürme eğiliminde oldukları görülüyor. Avrupa Parlamentosu araştırmasına göre ise her yıl Avrupa ülkelerinde yaşayan yaklaşık 180 bin genç kız veya kadın sünnet tehlikesi ile karşı karşıya. Avrupa Konseyi ve Af Örgütü'nün kılavuzu, Avrupa ülkelerinde konu ile ilgili etkili ve kapsamlı bir mücadele başlatılmasını istiyor.

Fransa'da, geçen yıllarda kadın sünneti ile ilgili  yargıya intikal eden davalarda, sanıklara ağır mahkumiyet cezaları verilmişti. - Ile-de-France

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title