Haberler

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Marina Kaljurand Yarın Ankara'ya Gelecek

ESTONYA Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla, yarın Ankara'da olacak.

ESTONYA Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla, yarın Ankara'da olacak. Dışişleri Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ve Avrupa Konseyi'yle devam eden işbirliğinin gündemde olacağı bildirildi.

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilmesi; DIşişleri Bakanı ve Adalet Bakanı bekir Bozdağ ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor. Konuk Bakan, ayrıca, darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM binasını da ziyaret edeceği bildirildi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ VE AVRUPA KONSEYİ'YLE DEVAM EDEN İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE

Dışişleri Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi (AK) ile üst düzey siyasi temaslarımız ve teknik işbirliğimiz, demokrasimizi, anayasal düzenimizi ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini hedef alan terörist darbe teşebbüsü sonrasında da, yoğun bir şekilde sürmektedir. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın ardından, Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Kaljurand'ın ziyareti, AK ile yapıcı diyalog ve yakın işbirliğimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Gerçekleştirilecek temaslarda, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler, Avrupa Konseyi'yle devam eden işbirliği gündemimiz ile bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Estonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title