Haberler

Avrupa Halter Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "İsrail'de halterin üzerine kara bulutlar çökmüştü.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, " İsrail'de halterin üzerine kara bulutlar çökmüştü. Yine inşallah İsrail'de küllerimizden dirileceğiz" dedi.

Taşpınar, 5-12 Nisan tarihlerinde İsrail'in Telaviv kentinde yapılacak Büyükler Avrupa Halter Şamiyonası öncesinde, Halter Bayan Milli Takımı sporcularıyla düzenlediği basın toplantısında, şampiyona için hazırlıkların en iyi şekilde yapıldığını söyledi.

Kampların tamamlandığını ilk kafilenin yarın, diğer kafilenin ise perşembe günü İsrail'e gideceğini anlatan Taşpınar, "Kafilemiz 15'i sporcu toplam 33 kişi. Halter camiası olarak küllerimizden dirilmek istiyoruz. Orada bir ilke imza atmak istiyoruz. Çünkü uzun zamandır tüm kamuoyunun beklentisi var. Sporcularımız hazırlıklarını çok iyi yaptılar. İsrail'deki şampiyona bizim için bir başlangıç olacaktır" dedi.

-"İsrailde küllerimizden dirileceğiz"

Taşpınar, geçen yıl gençler ve yıldızlarda iyi bir baylangıç yaptıklarını Estonya ve Litvanya'daki şampiyonalardan çok sayıda madalyayla döndüklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah bu şampiyonada da güzel bir derece elde ederek motivasyonumuzu artıracağız. Sporcularımız kendilerini burada deneyecekler ve daha sonraki yarışmalara devam edecekler. Tüm teknik kadromuzu ve sporcularımıı tebrik ediyorum. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiler. Şunu da ifade etmek gerek, bizim biraz daha zamana ihtiacımız var. Daha sonra esas daha büyük başarılara imza atabileceğiz. Fakat Avrupa şampiyonası da bizim için iyi bir başlangıç olacaktır. İsrail'de halterin üzerine kara bulutlar çökmüştü. Yine inşallah İsrail'de küllerimizden dirileceğiz. Keşke yaşamamış olsaydık o günleri. Ama şu müjdeyi veriyorum size, sürekli numuneler aldırıyoruz. Hiç kimseye göz açtırmıyoruz. Burada bulunan arkadaşlarımız tertemiz, hiçbir problem yok. 'Dopinge sıfır tolerans' sloganı oturdu. İnşallah bundan sonra milli takım düzeyinde böyle bir problem yaşanmayacak.  Önemli olan ülkemizi en iyi şekilde tertemiz temsil etmek ve madalya alabilmek."

Halteri yeniden yapılandırdıklarını, göreve geldiklerinde halter yapılan il sayısı 32'den 47'ye çıkardıklarını kaydeden Taşpınar, "Bu yıl da 12 il daha faaliyete geçecek. 1,5 trilyona yakın halter malzemesi alarak illere dağıttık. Tüm kulüplere malzemelerini sağladık. Halterde lisanslı sporcu sayımız çok düşük. Bunu artırmak istiyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. İstikbal iyi olacak. Fakat bir sporcu da 6 yıldan önce yetişmez. Gençlerimizi çok iyi geliyorlar. Sporcularımızın İsrail'den önemli derecelerle döneceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bayan Milli Takımı antrenörü Talat Ünlü de milli takımda Nurcan Taylan ve Sibel Şimşek gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç sporcuların bulunduğunu vurguladı.

Kamp döneminin çok iyi geçtiğini anlatan Ünlü, "İnşallah müsabakaları en iyi şekilde atlatırız. Federasyonumuz bize en işi imkanları sağladılar. Hiçbir eksiğimiz yok. Salonlarımız eskisinden çok daha güzel hale geldi. En önemlisi de genç bir takımla yola çıkıp 2016 ve 2020 hedeflerimizi ona göre çizmemiz. Ümit ediyorum ki olimpiyatlar sadece Türk halteri için değil bence bütün braşlarımızı için hayırlı ve güzel olacak" dedi.

Milli halterci Nurcan Taylan ise hazırlıklarını en iyi şekilde tamamladıklarını dile getirerek, "Hedefimiz madalya almak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Fedenasyonumuza ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Sibel Şimşek da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini anlatarak, "İnşallah güzel haberlerle döneriz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Taşpınar Türkiye İsrail Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title