Haberler

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı

Başbakan Yardımcısı Atalay: "Ankara büyük değişimler yaşıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara'nın büyük değişimler yaşadığını belirterek, "Hem Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanımız yenileniyor. Hem yeni hükümet kurulacak. Hem partimizin olağanüstü genel kurulu var Çarşamba günü. Bir anlamda çok dinamik bir yeniden yapılanma ve siyasi süreç yaşıyoruz" dedi.

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği (European Association for Earthquake Engineering) ve Avrupa Sismoloji Komisyonu (European Seismological Commission) tarafından, Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ev sahipliğinde başladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen konferansa katılan Atalay, çıkışta basın mensuplarının "çözüm sürecine" ilişkin sorularını yanıtlamadı.

Bu toplantının İstanbul ve Türkiye için önemli olduğunu belirten Atalay, "İstanbullular olarak sıralasanız, 'İstanbul'un en önemli sorunu ne?' diye sorsanız, herkes 'kısa veya uzun vadede depremdir' diyecek. Diğerlerinin hepsi ondan sonra gelir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, toplantıda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en önemli deprem ve sismoloji uzmanlarının bulunduğunu anlatarak, katılımın yüksek olduğu toplantıya basın mensuplarının da dikkatini yönlendirmesini istedi.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki son Bakanlar Kurulu'na yetişmek üzere Ankara'ya hareket edeceğini bildiren Atalay, şöyle devam etti:

"Ankara büyük değişimler yaşıyor. Hem Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanımız yenileniyor. Hem yeni hükümet kurulacak. Hem partimizin olağanüstü genel kurulu var Çarşamba günü. Bir anlamda çok dinamik bir yeniden yapılanma ve siyasi süreç yaşıyoruz. Hayırlı olsun ama bütün bunların içerisinde ben bu toplantıyı çok önemli gördüğüm için dünden geldim. Toplantıyı koordine eden yöneticilerle arkadaşlarımızla görüştüm. AFAD olarak bütün arkadaşlarımız burada. Üniversitelerimizden çok yüksek katılım var. Türkiye için değerli bir toplantı." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title