Haberler

Avrupa'daki Türkler Sandık Başında

Danimarka'daki Türk seçmenlerin 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine gösterdiği ilgi, 7 Haziran'a kıyasla daha yoğun oldu.

Danimarka'daki Türk seçmenlerin 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine gösterdiği ilgi, 7 Haziran'a kıyasla daha yoğun oldu.

Danimarka'da 8 Ekim'de başlayan oy verme işleminin ilk dört gününde vatandaşlar sandığa daha az ilgi gösterirken, okulların sonbahar tatiline girmesiyle oy verme merkezlerinde büyük yoğunluk yaşandığı görüldü. 7 Haziran seçimlerinde kullanılan 9 bin 600 oy sayısına dün erken saatlerde ulaşıldı.

Danimarka'da kullanılan oy sayısı, oy verme işleminin sona ermesine üç gün kala 10 bin 237 oldu. 2014 yazında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bin 40 oyun kullanıldığı Danimarka'da, 7 Haziran genel seçiminde ise 9 bin 600 oy kullanılmıştı.

CHP'li sandık görevlisi Bekir Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın sandığa bu kez yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Vatandaş duyarlı. Eğer bir şey yapamıyorsanız biz de dersinizi sandıkta veririz diyorlar" dedi.

Yıldız, son iki gün oy verme işleminin yerel saatle 09.00-21.00 arasında süreceğini ve bu nedenle 12 binin yakalanmasının kolay olacağını dile getirdi. Yıldız ayrıca genel seçime Danimarka'daki katılımın ileride daha fazla olması için sadece başkent Kopenhag'da değil, diğer şehirlerde de sandıkların kurulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Kopenhag Konsolosluğu'nda görevli Abdurrazak Sarıkaya da bu seçimde kullanılan oy oranının yüksek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, pazar günü bu oranın 13 bine çıkmasının sürpriz olmayacağını kaydetti.

Sarıkaya, bir önceki genel seçimde sandığa giden Türk seçmenin oranının yüzde 30'da kaldığına ancak bu seçimde yüzde 45'lere kadar çıkılabileceğine dikkati çekti.

Danimarka'da 32 bin Türk seçmen bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Yıldız Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title