Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a girmeye devam ediyor.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a girmeye devam ediyor.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, Macaristan'ın Sırbistan sınırına tel örgü çekmesi ve sınır kapılarını kapatmasının ardından Hırvatistan'a giren sığınmacı sayısının 100 bin 66'ya ulaştığını açıkladı.

Açıklamada, sığınmacı krizinin başlamasından itibaren ülkeye giren sığınmacı sayısının 100 bini aştığına işaret edilirken, önümüzdeki dönemde de sığınmacıların Sırbistan üzerinden ülkeye girmeye devam edeceği kaydedildi.

Dün akşam Sırbistan-Hırvatistan sınırındaki Tovarnik ve Bapska şehirlerine 4 bin 992 sığınmacının ulaştığı belirtilirken, sığınmacıların otobüs ve trenlerle Macaristan sınırına götürüldüğü ifade edildi.

Sığınmacılar, deniz yoluyla geldikleri Yunanistan'da önce Makedonya'ya, oradan da Sırbistan'a geçiyor. Daha önce Sırbistan'dan Macaristan'a geçen sığınmacılar, geçen ay Macaristan'ın Sırbistan tarafındaki sınır kapılarını kapama kararı almasının ardından Hırvatistan'a yönelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Macaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title