Haberler

Almanya'dan Sığınmacı Başına 670 Avro Yardım

Güncelleme:

Almanya Federal Hükümeti, eyalet hükümetlerine gelecek yıldan itibaren sığınmacı başına ayda 670 Avro yardımda bulunacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Federal Hükümeti'nin eyalet hükümetlerine gelecek yıldan itibaren sığınmacı başına ayda 670 Avro yardımda bulunacağını açıkladı.

Merkel, eyalet başbakanlarıyla Şansölyelik Binası'nda yaptığı toplantı sonrasında, federal hükümetin eyalet hükümetleriyle sığınmacı krizinde mali yardım ve sığınmacı kanununda kapsamlı bir değişiklik konusunda anlaşmaya vardığını belirtti.

800 BİN KİŞİYİ KAPSIYOR

Buna göre, Almanya genelinde 800 bin sığınmacıyı kapsayacak 670 avroluk yardım, sığınmacı olarak yapılan ilk başvurudan başvurunun sonlanmasına kadar devam edecek.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK SIĞINMACILARA 350 MİLYON AVRO

Federal Hükümet eyalet hükümetlerine ayrıca sığınmacılara inşa edilecek sosyal konutlar için 500 milyon avro ve refakatçisi olmayan 18 yaşından küçük sığınmacılar için de 350 milyon avroluk yardımda bulunacak.

Merkel'in açıkladığı bu yardım paketine göre, federal hükümet eyalet hükümetlerinin sığınmacı başvuru süresi ve sığınmacı sayısı konusunda üstlenmiş olduğu riskleri hafifletiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (73)

türk emeklisi:

O kadar sene emek verdik, çalıştık, vergi verdik, bu paranın yarısını bile vermiyor tc hükümeti emeklisine...gereksizler!...

41
4
yanıtYanıtla
Sayli:

Amca orda kiralar 600 euro burda 600 tl.. orda maaşlar 2000 bin euro burda 2000 tl . Kısacası ordaki para burda değerli. Biraz kafanı kullan çakarsin durumu..

yanıt5
yanıt4
türk emeklisi:

SAYLİ, sen nerde yaşıyorsun? hangi metabolizmanın ürünüsün, madem aklını iyi kullanabiliyorsun, de bakiim bir emekli maaşıyla nasıl geçinilir?!...

yanıt1
yanıt1
ısparta lı:

BENDE DÜŞÜNÜYORUM SURİYELİLERİN ARASINDA KARIŞIP İSVECE BİR KAPAK ATAYIMMI DİYE UH UH UH .

31
0
yanıtYanıtla
ANTİEMPERYALİZM...:

SEN SIKIYORSA 2 MİLYON SIĞINMACIYA O PARAYI VER MERKEL ABLA, YAPTIĞIN İŞLER GÖSTERMELİK. . .

13
16
yanıtYanıtla
Almanyali:

Ben Ayda 1600 Euro kazaniyorum ama yetmiyor cünki hersey cok pahali yani kimse bu Para cok gibi algilamasin!

23
3
yanıtYanıtla
PARDON:

O PARANIN ÇEYREĞİNİ DAHİ VEREN BAŞKA BİR ÜLKE VAR MI ?

yanıt2
yanıt0
almanyali:

bu habere inanmayin ben almanyada yasiyorum sosyal yardim kisi basi 380 euro kadar. siginmacilar daha az aliyor o parada ancak ac kalmamak icin yeter.

17
8
yanıtYanıtla
Doğru yoldaMobil-IOS:

Amannn bırakın gitsinler ya zaten biz bu mülteciler yüzünde nerdeyse türkiyeyi terk edecez.her tarafta zombi gibi dolmuşlar bunlar ya.kültür desen sıfır.trafik kurallarına uymak sıfır.medeniyet diye bişey yok bu araplardan ya

19
4
yanıtYanıtla
zaza kurdiMobil-ANDROID:

yalannnnn Almanlarr sefersizzlerr

11
11
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title