Haberler

Avcılar'da Temizlik İşçileri İçin Destek Yürüyüşü

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHAAvcılar Belediyesi'ne hizmet veren taşeron firmadan çıkarılan 34 temizlik işçisinin işlerine dönmesi istemiyle 44 gün önce başlattıkları eyleme 15-16 Haziran işçi olaylarının 46'ncı yıldönümü nedeniyle çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

Avcılar Belediyesi'ne hizmet veren taşeron firmadan çıkarılan 34 temizlik işçisinin işlerine dönmesi istemiyle 44 gün önce başlattıkları eyleme 15-16 Haziran işçi olaylarının 46'ncı yıldönümü nedeniyle çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde bu akşam yürüyüşe başlayan işten çıkarılan işçiler ve onlara destek grupta bulunanlar, 'Direne direne kazanacağız', 'İşçiyiz, güçlüyüz, kazanacağız', diye slogan attı. İşçilere Bakırköy Belediyesi'nden çıkarılan 17 işçinin yanı sıra çeşitli sendika, parti ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 400 kişilik grup da destek verdi. Belediye binası önüne kadar süren yürüyüş ardından konuşma yapan Belediye İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, 15 Haziran 1970'de başlayan ve 2 gün süren kanlı işçi eyleminin 46'ncı yıldönümünde işçilerin yine hakları için ayakta olduğunu söyledi. Avcılar'daki temizlik işçilerinin İş Yasası'nda yüz kızartıcı veya ahlaksız suçunu düzenleyen 252'nci maddeden çıkarıldıkları için işsizlik aylık alamadığını belirten Ayçiçek, sosyal demokrat olduğunu ilan eden bir partinin sendikaya üye oldukları için işçi çıkarıldığını, arkadaşlarının en kısa sürede işlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar'ın söylediği türkülerin eşliğinde işçiler halay çekti.

Avcılar Belediyesi, taşeron firmanın çıkardığı işçiler ile ilgili ellerinde gerekli tutanak ve belgeler bulunduğunu, bunların işe dönmelerinin mümkün olmadığını açıkladığını, aksi halde iş disiplininin bozulacağını, üst işveren olarak bu konuda baskı yapılamayacağını bildirirken, Tek çare hukuk yolları diye açıklama yapmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Marmara Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title