Haberler

Ava Giderken Avlandılar

Afyonkarahisar’da Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin pusu kurdukları Eber Gölü’nde kaçak avlanan 12 avcıyı suçüstü yakaladığı belirtildi.

Afyonkarahisar'da Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin pusu kurdukları Eber Gölü'nde kaçak avlanan 12 avcıyı suçüstü yakaladığı belirtildi.

Konu ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'ın kara ve su kuşu avlarında gerek av potansiyeli, gerekse av hayvanı tür çeşitliliği açısından zengin avlaklara sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, bu yüzden kentte kaçak avlanma oranının yüksek olduğuna vurgu yapıldı. Kaçak avcılara yönelik yapılan çalışmalarda ekiplerin, 15 kaçak avcı hakkında yasal işlem yaptıkları ve çok sayıda silaha el koydukları kaydedilirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, 29 Kasım günü saat: 00.00 sıralarında Bolvadin ilçesi Derekarabağ köyü Eber Gölü kenarına pusu kurmuşlardır. Üç ayrı araçla pusu yerlerine gelen avcılardan avlanma izin belgesi olmayan 12 avcıya gerekli yasal işlem yapılmıştır. Ayrıca olay esnasında kimlikleri olmayan avcıların kimlik tespiti için Bolvadin Jandarma ekiplerinden yardım istenmiştir. Yasal işlem sonucunda sabaha kadar pusu devam etmiş olup, sabahın ilk ışıklarında Çay ilçesi göl damla mevkinde av korumaya devam edilmiştir. Kaçak avcılara ait 8 adet silaha da el konulmuştur. Ayrıca 30 Kasım günü Dinar ilçesi Çapalı köyü mevkinde Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ekiplerimiz 3 adet kaçak avcıyla karşılaşmışlardır. Kaçak avcılara gerekli tutanaklar tutulmuş olup, 2 adet otomatik tüfeğe el konulmuştur." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bolvadin Eber Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title