Haberler

Av Köpeğinin Motosikletle Sürüklendiği İddiası

Edirne'de sahibi tarafından komşusunun tavuğuna zarar verdiği gerekçesiyle motosiklete bağlanarak sürüklendiği iddia edilen av köpeğine hayvanseverler sahip çıktı.

Edirne'de sahibi tarafından komşusunun tavuğuna zarar verdiği gerekçesiyle motosiklete bağlanarak sürüklendiği iddia edilen av köpeğine hayvanseverler sahip çıktı.

Alınan bilgiye göre, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Sultanşah köyünde, bir kişinin sahibi olduğu av köpeklerine kötü muamelede bulunması üzerine hayvanseverler harekete geçti.

Durumun bildirilmesi üzerine Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne Şube Müdürlüğü'ne, sürüklenen köpek ile diğer bir av köpeğinin koruma altına alınması ve şahsın cezalandırılması için dilekçe verdi.

Yetkililer tarafından koruma altına alınan köpeklerin tedavisine başladı.

Kalender, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeğin sahibi tarafından motosikletle sürüklenmesi nedeniyle bacaklarında ve patilerinde yaralar oluştuğunu söyledi.

Köpeklere yapılan kötü muameleyi haber aldıkları gibi harekete geçtiklerini belirten Kalender, şunları kaydetti:

"4 gün önce Uzunköprü Sultanşah köyünden biri arayıp, bir şahsın köpeğini motosiklete bağlayıp köy meydanında süründürdüğünü ve şahsın elinden köpeği alamadığı için yardım istedi. Biz de hemen Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne başvurduk. Uzunköprü hayvan barınağından veterinere de haber verdik. Hep birlikte oraya gidildi. Şahıs bayağı bir zorluk çıkartmış. Daha sonra hayvanlar Uzunköprü barınağı tarafından el konularak alındı. Fakat daha sonra oraya da gelerek hayvanları geri alma girişiminde bulunacağı için biz koruma altına aldık. Hayvanlar çok korkmuş ve aynı zamanda aç bırakılmış. Bunları iyileştiklerinde sahiplendireceğiz. Patileri soyulmuş. Bu çok büyük bir vicdansızlıktır. Sadece komşunun tavuklarını yediği için bir de dövmüş. Köpek bu, doğası gereği yiyebilir. Bundan dolayı o hayvana kötü muamele yapılamaz."

Köpeklere zarar veren S.Y. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Uzunköprü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title