Haberler

ATO Üyelerinin Bilgileri Güncellenecek

Ankara esnaf ve tüccarının bilgilerinin güncellenmesi için ATO ile Ankara serbest muhasebeci mali müşavirler odası arasında iş birliği ve hizmet alımı protokolü imzalandı.

Ankara esnaf ve tüccarının bilgilerinin güncellenmesi için ATO ile Ankara serbest muhasebeci mali müşavirler odası arasında iş birliği ve hizmet alımı protokolü imzalandı. ATO Başkanı Gürsel Baran, "ATO'nun asli görevleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) arasında, ATO üyelerinin bilgilerinin güncellenmesi, mali müşavirlerin ATO üyeleri adına yürüttükleri işlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılması amacıyla iş birliği ve hizmet alımı protokolü imzalandı. Protokole ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile ASMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin imza attı. Protokol kapsamında ASMMMO üyesi serbest muhasebeci mali müşavirler, mükelleflerin bilgilerini güncelleyerek 31 Mayıs tarihine kadar ATO'ya teslim edecek. Bilgiler, ATO dışında herhangi bir kurum veya kuruluş ile paylaşılmayacak. ASMMMO, mevcut hizmet birimlerinde ihtiyaç olması durumunda faaliyet alanlarına giren konularda ATO üyelerine yardımcı olacak ve talep edilmesi halinde ATO'ya istişari mahiyette görüş verecek. Taraflar arasında iş birliğini sağlamak amacıyla toplantılar, seminerler ve çalıştaylar düzenlenecek. Ticaret Sicil tescil, MERSİS ve üye işlemlerinin yürütülmesinde kalitenin artırılması amacıyla hizmet içi eğitimler düzenlenecek. Üyelere sunulan hizmette kalitenin sağlanması için ortak uygulama dokümanları oluşturularak uygulamada birlik sağlanacak. ATO Hizmet Binası içerisinde ASMMMO'nun kullanımına ayrılan çalışma alanının fiziki şartları iyileştirilecek.

"Çözüm odaklı çalışıyoruz"

ATO Başkanı Gürsel Baran, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, 4 aydır ATO'nun asli görevleriyle ilgili çok önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, e-belge hizmeti ile oda kayıt sureti, faaliyet belgesi ve ihale durum belgesini internet üzerinden vermeye başladıklarını söyledi. E-belge hizmeti sayesinde ATO'nun evrak yükünü yüzde 60-65 oranında azalttıklarına dikkati çeken Baran, ASMMMO yetkililerine, "Sizinle beraber çalışmaktan memnuniyet duyarız. Yeter ki amacımız Ankara olsun, Ankara tüccarı olsun, problemleri çözmek olsun. Biz sadece çözüm odaklı çalışıyoruz. Her sorunda beraber çalışalım, omuz omuza verelim" ifadelerini kullandı.

"İlk defa yakın iş birliği içine girdik"

ASMMMO Başkanı Şahin de konuşmasında, ATO yöneticileri ile daha önceki dönemlerde çok sık bir araya gelmediklerini belirterek, "Ankara Ticaret Odası ile bu kadar yakın bir iş birliği içerisine ilk defa bu dönemde girdik. Bu kadar sık bir araya gelerek sorunları çözme, tartışma anlamında ilk defa bu dönem böyle bir fırsatı yakaladık. Sorunların çözümü konusunda iyi niyetinizi görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan imza törenine, ATO Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Tarhan, Murat Ülkü Karakuş ve Musa Beşparmak, ATO Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Hüseyin Özer, ASMMMO Başkan Yardımcıları Nurali Keleş ve Hayrettin Çelik, ASMMMO Saymanı Turgut Bahadır da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Ali Şahin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title