Haberler

ATO Başkanı Bezci Açıklaması

"Türkiye, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesini artırmak zorunda.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, işsizlik sorunun çözümünün devletten beklenmemesi gerektiğini belirterek, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesinin ve girişimci sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre Bezci, ATO Konferans Salonu'nda düzenlenen "Haydi İcat Çıkaralım Girişimcilik Konferans Serileri" etkinliğinde yaptığı konuşmada, genç girişimcilik konusuna ayrı önem verdiklerini kaydetti.

Genç girişimcilerin istihdam yaratma ve ekonomik kalkınmada önemli bir yeri olduğunu ifade eden Bezci, bu kapsamda genç girişimcilerin öneminin gelecek yıllarda daha da artacağını belirtti.

İşsizlik konusunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinin de sorunu olduğunu kaydeden Bezci, "Bugün artık her şeyi devletten bekleme dönemi bitmiştir. İşsizlikle mücadele konusu da aynı şekilde çözümü devletten beklenmeyecek konulardandır. Türkiye, işsizlikle mücadele için ekonomik kapasitesini artırmak zorundadır. Bunun da yollarından biri girişimci sayısını artırmaktır. Girişimcilik, işsizlik sorununa çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de dinamosu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, ATO olarak girişimci sayısını artırmak için KOSGEB ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri programlarla 2 yılda toplam 2 bin 310 girişimci yetiştirildiğini bildirdi.

Gençlere de girişimcilik alanında bazı tavsiyelerde bulunan Bezci, şunları kaydetti:

"Ne yapabiliyorsanız ya da ne yapabileceğinizi hayal ediyorsanız başlayın. Sadece heveslisi olmayın, iş planınızı yapın, risk alın ve çalışın. Sizin geçtiğiniz yollardan geçen bir ağabeyiniz olarak söylemek istiyorum ki her başlangıç heyecanlı ama zordur. Aksilikler her zaman olacaktır. Aksilikleri kendinize ve fikrinize inanarak göğüsleyin. Cesareti elden bırakmayın. Yaptığınız işte, başarısızlığı, başarmanın yanında bir diğer seçenek olmaktan çıkarın. Onu sadece doğru yolu bulmak için bir uyarı olarak değerlendirin."

-TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ayrancıgil

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Göksel Ayrancıgil de yeni iş kuracak genç girişimcilere devlet imkanları konusunda bilgilendirme ve staj gibi imkanlar sağladıklarını belirtti.

Toplumsal yapının zamanla değiştiğine dikkati çeken Ayrancıgil, "Devletin zenginleşmesinde bireylerin refah artışında bu yeniliklerin etkisi büyüktür. İnovasyonla başarımızı artırmamız gerekiyor. Yenilikçi ve yaratıcı olmak girişimciyi iş yaşamında başarıya ulaştırır. Bizim işimiz girişimciliği yaymak. Türkiye'nin geleceğinde girişimciliğin önemini unutmamalıyız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bezci ve ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür konferansa katılan Ahmet Şerif İzgören'e plaket verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title