Haberler

Atletizm: Olimpik Baraj Yarışmaları

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Baraj Yarışmaları'nda milli sporcular Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya, 3 bin metre engelli kategorisinde olimpiyat barajını geçtiler.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Baraj Yarışmaları'nda milli sporcular Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya, 3 bin metre engelli kategorisinde olimpiyat barajını geçtiler.

ENKA Sadi Gülçelik Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonda, 3 bin metre engelli yarışını 9.33.34'lük zamanıyla birinci bitiren Tuğba Güvenç ile 9.36.9'lik derecesiyle ikinci tamamlayan Özlem Kaya, olimpiyat barajını geçerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım vizesi aldılar.

Tuğba Güvenç'in derecesi, aynı zamanda 23 yaş altı Türkiye rekoru olarak da kayıtlara geçti. Bu kategoride bir önceki Türkiye rekoru, 9.34.88'le Gamze Bulut'a aitti.

Atletizmde olimpiyat vizesi alan sporcu 11'e yükseldi

Olimpik Baraj Yarışmaları'nda Tuğba Güvenç ve Özlem Kaya'nın olimpiyat vizesi almasıyla, atletizmde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden sporcu sayısı 11'e yükseldi.

Daha önce, Ali Kaya (10 bin metre), Emel Dereli (gülle atma), Tarık Langat Akdağ (3 bin metre engelli), Sultan Haydar (maraton),  Nilay Esen Ersun (maraton),  Bekir Karayel (maraton), Ramil Guliyev (100 metre),  İlham Tanui Özbilen (1500 metre) ve  Jak Ali Harvey (100 metre) olimpiyat vizesi almıştı.

Kaynak: AA / Spor

Sadi Gülçelik Özlem Kaya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title