Haberler

Atlasjet Uçağının Kaçırılması

Lefkoşa-istanbul Seferini Yaparken Kaçırılan Atlasjet Havayolları Uçağının Yolcuları İstanbul'a Getirildi.

Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılan AtlasJet Havayolları uçağının yolcuları İstanbul'a getirildi.

Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılan AtlasJet Havayolları uçağının 10 yolcusu Antalya'da kalırken, 122 yolcusu Antalya Havalimanı'ndan başka bir uçakla İstanbul'a getirildi. Uçağın İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmasının ardından, yolcular teker teker havalimanından çıkış yapmaya başladı. Heyecanlı oldukları gözlenen yolcular, yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

Yolcuları karşılan İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş, "122 yolcu ve 1 bebek rahat bir şekilde geldi. Yolcuların sağlık durumu iyi ama tansiyon rahatsızlığı olanlar var. Genel durum olarak iyi. Soğukkanlı bir şekilde geldiler. Konu rahatlıkla çözüldü. Tüm tedbirleri aldık. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından yolcularımızı rahatlıkla evlerine gönderiyoruz. İstanbul Valiliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından kırmızı karanfil verildi" ifadelerini kullandı.

Yolculardan İrem Tümer, kimsenin bir zarar görmediğini söyleyerek, kendilerinin ön taraftan çıkartıldığını belirtti. Tümer, "İçerde 2.5 saat havasız kaldık. Nefes alamadık çok zorlandık. Bize bir şey yapmayacaklarını söylediler. Herkes sakin bir şekilde bekledi. Kapıyı açtılar. 'Kadın ve çocuklar yavaş yavaş çıksınlar' dedi. Yolculardan bir kişi kapıyı açtı. Ellerinde bir şey tutuyorlardı. Çok fazla göremedim" dedi.

Yaşadıklarını soğukkanlılıkla anlatan Fatma Sert, "Korsanlar kaptanların bulunduğu yere fırladı. Kapı açılsın diye tekme attı. Kapı açılmadı. Arkadan arkadaşı geldi. Ben kavga ediyorlar sandım. Uçağın Suriye veya Irak'a indirilmesini istedi. Size bir şey olmaz dediler. Herkes panik yaptı. ellerinde bir paket var mıydı. Avuç içi kadar yeşil bir bomba gibi bir şey vardı. Oğlum yanımdaydı ona sarıldım. O bana sarıldı ben ona sarıldım. Uçak havasız kaldı. Bayılan oldu. Kadınlar ve çocuklar serbest

bırakılacak. Uçaktan sürünerek indik. Arka kapıya yöneldik. Arka kapıya bir tekme attı. Biz daha sonra herkes oradan indi" diye konuştu.

Seniha Özal, korsanların konuşmalarının anlaşılmadığını belirterek, "Konuşmaları anlaşılmadı. Çocukları öne erkekleri arkaya almak istedi. Çocukları kadınları önden çıkardılar. Bizi bıraktılar. Duyduğum elinde bomba olduğunu herkes yerine otursun dedi. Elinde siyah bir deri eldiven vardı. Panik hepimizde vardı. Ölümden başka bir şey düşünemedik. O soğuk havayı yaşadık. Geride kalanlar için dua ettik" şeklide konuştu. Hosteslerin itildiğini dile getiren yolculardan biri korsanların kokpiti tekmelediğini

belirterek, pilotun inmekle en iyisini yaptığını söyledi. Küçük çocuk bir yolcu ise korktuğunu ve kendilerinin bir süre sonra ön taraftan çıkartıldığını dile getirdi.

Uçaktan beton zemine atladıkları için yaralanan yolcular ise kendilerinin Antalya'da tedavi edildiklerini söyledi.

(İST-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title