Haberler

Atıcılık ve Avcılıkta Hedef Olimpiyatlar

Güncelleme:

Erdemli'de Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun düzenlediği Bahar Kupası'na katılan bayanların hedefi, olimpiyatlarda dünya şampiyonu olmak.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Bahar Kupası'na katılan bayanların hedefi olimpiyatlara katılarak dünya şampiyonu olmak.

Yarışmalara Konya'dan katılan milli sporcu Nur Banu Özpak en büyük hedefinin olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. 3 yıldır milli takımda görev yapan lise öğrencisi Özpak, "Yarışmalara Konya Bilgin Atıcılık Kulübü'nden katılıyorum. 3 yıldır milli takım sporcusuyum. Avrupa'da ve dünyada ülkemizi temsil ediyorum. İdealim dünyada ve Avrupa'da dereceler alarak olimpiyatlara katılmak. Olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyorum" dedi.

Atıcılık sporunu öneren Özpak, "Konu silah olunca herkesin aklına ilk önce erkekler geliyor. Bayanların bu sporu yapmasını biraz garipsiyorlar. Fakat burada bütün güvenlik önlemleri alınıyor. Kesinlikle doğru kullanıldığında hiçbir zararı olmayan bir alet. Tüfekle bu zamana kadar bir kaza yaşamadım. Atıcılık sporunu da kadınlara öneriyorum. Sporun her dalı güzeldir. Fakat bu bizim için bir tutku haline geldi. Kesinlikle her yaştan insana bu sporu öneriyorum" şeklinde konuştu.

Türk Milli Takımı'na girerek olimpiyatlara katılmak istediğini belirten orta okul öğrencisi Deniz Üstündağ ise, "Konya'da oturuyorum. İki yıldır spor yapıyorum. Milli takım aday kadrosundayım. Hedefim olimpiyatlara katılarak ülkemi temsil etmek" diye konuştu.

KKTC'Lİ SPORCULAR FİNAL HEYECANI YAŞIYOR

Yarışmalara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katıldıklarını belirten antrenör Aytaç Erbudak da, "Yarışmalara katılmak bizim için kolay olmuyor. İlk gün tabanca müsabakalarına 9 sporcuyla katıldık. Kara kuvvetleri gücümüzü üçüncü olarak ülkemize geri gönderdik. Bu gün 13 atıcıyla tüfek müsabakalarına katılıyoruz. Bugün büyük erkekler ve genç erkeklerimiz yarıştı. Sonuçlar beklediğimizden düşüktü ama olsun. Yarın büyük bayanlarımız ve genç bayanlarımız müsabakalara katılacaklar. İnşallah onlardan da iyi bir sonuç alırız ve ülkemize güzel sonuçlarla döneriz" dedi.

Hedefinin Türkiye Şampiyonu olmak olduğunu söyleyen KKTC'li Sporcu Fatma Ertuğral da, "KKTC'de çok etkin bir spor dalı ayrıca sevdiğim bir dal. 4 yıldır bu sporla ilgileniyorum. KKTC'de bütün müsabakalara katıldım. Bu Türkiye'de olan ilk müsabakam. Hedefim ilk yirmiye girebilmek ve daha sonrasında da inşallah Türkiye şampiyonu olmak" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Erdemli Türkiye Mersin Konya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title