Haberler

Atb Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya'ya hayvan borsası için şirket kurulması konusunda ilgili bakanlığa başvuruda bulunduklarını belirtti.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya'ya hayvan borsası için şirket kurulması konusunda ilgili bakanlığa başvuruda bulunduklarını belirtti.

ATB Müşterek Meslek Komitesi toplantısında, komite üyeleri, Antalya'nın 2016 tarım ve ticareti değerlendirirken komitelerin yeni yılda yapacağı çalışma planları gündeme geldi.

Toplantıda konuşan ATB Başkanı Çandır, Antalya bölgesine has ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye özgü ürünler varken başkalarının soslarının talep edildiğini anlatan Çandır, "Şimdi kendi ürünlerimizi keşfetme zamanı." dedi.

Çandır, komite üyelerine ATB'nin hayvan borsası çalışmasıyla ilgili de bilgi verdi. Hayvan borsası için şirket kurulması konusunda ilgili bakanlığa başvurduklarını bildiren Çandır, "Hayvan borsasının yüzde 30'una sahip olacağız, yüzde 70'i Büyükşehir Belediyesinde olacak. Umarım, yeni yılda Antalya için önem taşıyan hayvan borsası projemiz hayata geçecek." diye konuştu.

ATB Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Simav da hayvancılık sektörüyle ilgili sıkıntıları dile getirdi.

Maliyetlerin çok yüksek olduğunu ifade eden Simav, "Maliyetleri taşıyamaz hale geldik. Para kazanamayan üretici üretimden uzaklaşıyor. Yurt dışında da süt fiyatları hemen hemen aynı ama maliyetleri düşük olduğu için kar ediyor, üretim devam ediyor." dedi.

Komite üyeleri, 2016 yılının yaş meyve ve sebze sektörü için de çok kötü geçtiğini dile getirdi.

Meclis üyesi Mustafa Çetin, 2016 yılında en büyük yarayı yaş meyve, sebze sektörünün aldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Çandır Türkiye Antalya Simav Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title