Haberler

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için Samsun’a geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için Samsun'a geldi.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından tüm Türkiye'de 19 Mayıs kutlamaları iptal edildi. ADD Samsun Şubesi tarafından "19 Mayıs'ta Samsun'dayız" adı altında kutlama düzenlendi. Kutlama ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ADD üyeleri Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Kurtuluş Yolu üzerinden yürüyüşe başlayarak sırasıyla Cumhuriyet Caddesi, Lise Caddesi ve daha sonra da 100. Yıl Bulvarı'nın ardından Anneler Parkı'na kadar yürüdüler.

GENÇLİĞE HİTABE'Yİ KAĞITTAN OKUDU

Yürüyüşün ardından Anneler Parkı'nda toplanan ADD üyelerine seslenen ADD Samsun İl Başkanı Birol Yelekin, konuşmasının sonunda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Yelekin'in hitabeyi kağıda bakarak okuması dikkat çekti.

Ardından kürsüye çıkan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, konuşmasına ilk olarak Kurtuluş Yolu'ndan yürüyüşe katılan fakat Anneler Parkı'na gelmeyen katılımcılara sitem ederek başladı. Çölaşan, "Hep beraber yürüdük geldik, ama burada yine az olduk, neden? Ne için hep beraber geldiğimiz yerde, hep beraber bitirmiyoruz. Neden yarıda vazgeçiyoruz. Ben bu soruyu burada gördüğüm kalanlar için teşekkür, gidenler için de bir sitem olarak söylüyorum. Biz eğer bir şeyi karar verip, sonuna kadar yaparsak başarılı oluruz. Mücadeleyi yarıda bırakmak Atatürkçülüğe uyar mı? O zaman gidenlere sesleniyorum, 'Nereye kadar yanımızdasınız? Tarih bilincinden uzaklaşmış olan, tarihlerini bilmeyen, tarihlerini sorgulamayan ama onun olumlu noktalarını bulup onu yüceltmeden hiçbir millet geleceğine hayırla bakamaz. Gelecek geçmişte saklıdır. Geçmişinize sahipseniz, geçmişin burada başladığını biliyorsanız bütün Samsunluların burada olması gerekiyordu. Hep beraber bu mücadeleye başladık, devam edeceğiz. Bu mücadelemiz Cumhuriyet devrimini yeniden yönetim yapana kadar devam edecek. Yeniden Cumhuriyet Dönemi'ni baş tacı yapana kadar. Onlar geldikleri gibi gidecekler ama onlar mücadele sürmez ise onlar kazanır. Bu bilinci hiç kaybetmemiz gerekir" dedi.

Soma'da yaşananların facia değil, cinayet olduğunu iddia eden Çölaşan, "Oradaki tüm şehitlerimize hepsi nur içinde yatsınlar diyoruz. Ama kalanların hepsi bizim gururumuzdur. 5 bin işçinin çalıştığı bir maden alanı. 5 binin 787'si orada o gün vardiya değişiminde, 301'ini şehit ettiler. Gerisi nerede, sayı nerede.

Bu siyasete 'dur' dememiz lazım. Bu siyasete 'dur' demediğimizde çözüm yok" diye konuştu.

"DİĞER ÜLKELERDE MADEN OCAKLARINA MAKİNELER GİRİYOR"

Dünyada kömür madenlerinde işçi çalıştıranların çok az olduğunu ifade eden Çölaşan, "Bazı ülkeler büyük maden ocaklarına çok sayıda yaşam odaları yapmış, çok sayıda havalandırmalar yapmış ve o çerçeve içersinde geçmişteki hatalarını kapatıyor. Biz insanımıza verdiğimiz değeri Soma'da gösterdik. İnsanımıza verilen değer onun bir 'hiç' olmasıdır. Oy aldıkları işçi, emekli ve dar gelirli açlık sınırındaki insanlarımız gündelik 50 TL para alıyorlar karşılığında ölüme koşuyorlar. Ama Avustralya'da, Almanya'da, Kanada'da bu işi makineler yapıyor. Makineler ocağa giriyor. Oralarda insan değeri var. Bu sistem bize 1980 darbesiyle gelmiştir. Atatürkçüler darbe rejimini şiddetle kınıyoruz. 12 Eylül Türkiye Cumhuriyetini Atatürkçülükten Türk İslam sentezine götürmüştür. Türkiye'yi bölünmeye götürmüştür, siyasi İslam'a götürmüştür. Ekonomik olarak bugünkü yıkıma götürmüştür.

Biz emekçinin ve halkın yanında olduğumuzda gerçek ulusal bir yönetime sahip olacağız" şeklinde konuştu.

Kutlamalara ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın yanı sıra ADD Genel Başkan Yardımcısı Emre Altunışık, Genel Sekreter Sevil Nazlı Keskin katılırken, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Soma'daki facia nedeniyle katılmadılar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title