Haberler

Atatürk'ü en iyi anlatan kadın Doğa'da

Güncelleme:

Atatürk hakkında verdiği seminerlerle ünlü Eğitimci-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı; Doğa Okulları öğrencileriyle bir araya geldi.

Atatürk'ü büyük bir heyecanla anlatıyor

Büyük bir kurgu ve heyecanla Atatürk'ü ve bilinmeyen yönlerini anlatan Araştırmacı-Yazar, Atatürk'ün nasıl dünya lideri olduğunu, diğer devletlerin Atatürk'ü hangi sıfatlarla andıklarını, düşmanlarının bile saygıyla andığı bir lider olduğunu Doğa Okulları öğrencilerine büyük bir heyecanla anlattı.

Çanakkale Zaferi

Çanakkale Zaferinden sonra Pera Palas'ta Mustafa Kemal ile görüşen İngiliz General sorar; Beni Arı Burnunda ve Conk Bayırında fena bir yenilgiye uğrattınız bunu nasıl başardınız der. Bunu üzerine Mustafa Kemal tarihi ceridelerimizde var lütfen oradan inceleyiniz der. Bunun üzerine İngiliz General hayır hayır ben sizden dinlemek istiyorum der. Mustafa Kemal yanında bulunan doktorundan kâğıt ve kalem ister ve başlar yazmaya. Arı Burnunda krokisini çizer ve bu noktalarda çok iyiydiniz ve iyi ilerliyordunuz ancak askeriniz birden durdu neden diye sorar Mustafa Kemal, General Askerlerimiz çok yorulmuştu durmak zorunda kaldık der general. Conk Bayırının Krokisini çizer ve burada da çok iyi ilerliyordunuz ancak askerleriniz yine durdu neden diye sorar Mustafa Kemal, İngiliz General arkadan su yetişmedi durmak zorunda kaldık der. Mustafa Kemal, yenilginin acısını yaşayan İngiliz Generali üzmemek adına hafifçe gülümseyerek şöyle der, gördünüz mü general ben size hiçbir şey yapmamışım önce yorgunluk sonrada susuzluk sizi yenmiş der. Bu ironi karşında mutlu olan general ayağa kalkarak Mustafa Kemal'e Türk Milletinin şifa ilaçlarını yazdığınız reçeteyi bana hediye eder misiniz?" der.

Atatürk'ün Hikâyeleri

Doğa Okulları öğrencileriyle bir araya gelen Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı bilinmeyen birbirinden farklı hikâyeleri öğrencilere tiyatral bir anlatımla büyük ilgi topladı. Program sonunda kitaplarını imzalayan öğrenciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Program sonunda öğrencilerin yaptığı Atatürk portresi Araştırmacı-Yazara hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlknur Güntürkün Kalıpçı Çanakkale Zaferi Palas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title