Haberler

Atatürk Stadının Zeminini Karpuz Festivali Bitirdi

Güncelleme:

Diyarbakır Atatürk stadında yapılan 15 binin üzerinde izleyicinin izlediği gösteriler ve konserlerde stadının çökme riski olmadığı yetkililere ispatlanmış oldu.

Diyarbakırlı futbol severler yetkililerinin artık dikkatlerini Atatürk stadında maç izleyecek spor severlerin üzerinden kaldırmasını istediler. Hani çökme riski var dı? Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali'nin Atatürk Stadı'nda yapılması beraberinde tepkileri getirirken, sahanın ortasına kurulan platform ve yüzlerce insanın sahanın ortasına inmesi yüzünden zemin kullanılamaz hale geldi.

ATATÜRK STADI'NA FESTİVAL DARBESİ

25 yıldan beri drenajı yenilenmeyen ve yeni stat yapılacağı için son dönemlerde bakım ve onarımın yapılmadığı zemin festivalden dolayı adeta çökerken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelişkili şekilde burada festival yapılmasına izin verdiği ortaya çıktı.

Spor İl Müdürlüğü'nden skandal izin

Önceki gün başlayan ve dün sona eren etkinliklerin Diyarbakırspor'un maçları dikkate alınmadan statta yapılmasına spor dünyasından tepkiler devam ederken, bir başka skandal daha ortaya çıktı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, eski Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın stadın sezon sonuna kadar Diyarbakırspor'a tahsisine ilişkin imzaladığı yazılı belgeye rağmen kulübe ve Futbol Federasyonu'na bilgi vermeden festival için izin verdiği ortaya çıktı. Kendi imzaladığı belgeye rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden gelen olumlu yanıt üzerine festivali başka alanlarda yapmak yerine Atatürk Stadı'nda yapmaya karar verdiği öğrenildi.

Spor İl Müdürlüğü'nün 1 sezon daha maçlara ev sahipliği yapmasına izin verilen stat için 'burası yıkılacak ve bu sezon burada maç yapılmayacak' yönünde bakanlığa bilgi vermesi skandal olarak yorumlandı. Statta 1 sezon daha maçlar yapmasına izin veren ve Valilik ile Spor İl Müdürlüğü'nün de imzasını taşıyarak TFF'ye gönderilen tahsis belgesine rağmen böyle bir gerekçe öne sürülmesi şaşkınlık yarattı. Hani tribünlerde çökme riski vardı?

Diyarbakırspor'lu koyu bir taraftar olan Mehmet Aydınalp yaptığı açıklamada, "İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 'çökme riski var' gerekçesiyle maçlarda 4 bin 600 seyirci alınmasına karar verdiği statta festival nedeniyle bu sayının en az iki katı kadar insana izin verilmesi de bir başka tartışmaya yol açtı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait olduğu dile getirilerek 'çökme riski var' denilen stat için böyle bir rapor olmadığı ve alınan kararın keyfi olduğu öne sürülürken, spor kamuoyu 'Öyle bir rapor varsa neden festival için uygulanmadı?. Madem böyle rapor var o zaman neden içeriği hakkında kimse bir şey bilmiyor ve kamuoyuna açıklanmıyor. Binlerce seyirci Perşembe günü akşam hem stat tribünlerini hem de stat içine sandalyelere atarak doldurdu. Stat içine kurulan ağır tonajlı bir sahne kurulması, stat çimlerini mahvetti futbol oynanmaz duruma getirdi. O zaman yetkililer bu statta maç oynanmasın diyorlar bu anlama geliyor. Atatürk stadını bitirdiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakırspor Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title