Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti asırlardan beri hür, bağımsız ve onurlu yaşamış, asırlardan beri ihanete, hain çetelere pabuç bırakmamış asil bir millettir.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti asırlardan beri hür, bağımsız ve onurlu yaşamış, asırlardan beri ihanete, hain çetelere pabuç bırakmamış asil bir millettir. Elbette bunların da hakkından gelecektir" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, sendika üyeleriyle Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki göstermek ve saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan Yokuş, millet olarak yaşananlardan ders alınması ve kardeşlik bağının güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Terörün bütün vatandaşları hedef aldığını belirten Yokuş, "30 yılı aşkın süredir, ülkemiz teröre büyük bedeller ödemektedir. Emperyalist güçlerin maşası ihanet şebekeleri, Anadolu coğrafyasında bize huzur vermemek için her türlü hain ve alçakça saldırıyı yapmaktadır." ifadesini kullandı.

Teröre karşı bütün vatandaşların kenetlenmesini, farklılıkları bir tarafa bırakarak, "Başka Türkiye yok. Başka vatan yok. Başka Türk milleti yok" anlayışıyla hareket etmesini dileyen Yokuş, "Türk milleti asırlardan beri hür, bağımsız ve onurlu yaşamış, asırlardan beri ihanete, hain çetelere pabuç bırakmamış asil bir millettir. Elbette bunların da hakkından gelecektir." diye konuştu.

Yokuş, saldırıda hayatını kaybeden Türk Büro-Sen üyesi gümrük çalışanı Umut Sakaroğlu'nun da gerçek bir kahraman olduğunu belirtti.

"Onu, bu hain teröristlerle boğuştuktan sonra tanıyabildik. O, her vatan evladı gibi, vatan toprakları için, milletin huzuru için, 'Varlığım, Türk varlığına armağan olsun' diyebilecek kadar onurlu, gururlu bir gümrük çalışanıydı" diyen Yokuş, saldırıların son bulmasını istedi.

Yokuş, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı ve saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Konuşmanın ardından terör saldırılarında yitirenler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ticaret Bakanlığı Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title