Haberler

Atatürk Havalimanı'nda Tankın Önüne Minibüsü ile Çıktı

Darbe girişiminin gecesi minibüsü ile Atatürk Havalimanı gelen tankın önünü keserek ölümü göze alan servis şoförü Erdem Aksan olay anında gözünü hiçbir şeyin görmediğini söyledi.

Darbe girişiminin gecesi minibüsü ile Atatürk Havalimanı gelen tankın önünü keserek ölümü göze alan servis şoförü Erdem Aksan olay anında gözünü hiçbir şeyin görmediğini söyledi. Minibüsünün ön tarafı tamamen ezilen 37 yaşındaki Aksan, "Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı havaalanında, statlarda insanlar çırılçıplak, elleri kelepçeli olacaktı" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda minibüsü ile Atlas Global Havayolu şirketinin pilot ve hosteslerinin servis işini yapan Erdem Aksan, bir anda kendisini olayların içinde bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

? İç Hatlar geliş katında bir hostesi bekliyordum. Evine bırakacaktım. Aracın yanına geldiğimde palet sesleri gelmeye başladı. Yürüyerek havalimanı ana kapısına gittim. Tankın teki son sürat geliyordu. Kısa bir süre sonra arkasından vatandaşlar yoğun şekilde gelmeye başladı. Bu arada ikinci tank da gelmeye başladı. Ben arabamın yanına koştum, arabayı aldım. İçerde devamlı olarak Türk Bayrağı taşırım. Minibüsümün önüne Türk bayrağını astım, arabayı çalıştırıp ters yönden aşağıya iç hatlar gelişe indim. Çünkü tank o istikametten geliyordu. Aracımı tankların önüne kırdım. Benim bu hareketim üzerine insanlar, vatandaşlar aşka geldi ve o dakikadan itibaren tankın önüne gelerek benim arabamla siper ettiler. Ben de kendimi minibüsün içine attım ve kapıları içeriden kilitledim. Kapıları açıp aracı oradan çekmelerini önlemek maksadıyla bunu yaptım."

EZERLERSE EZSİNLER

Erdem Aksan devamlı olarak telefonundan olayları takip ettiğini çok sayıda şehit olduğunu öğrendiğini belirterek, ? Kendi kendime 'ezerlerse ezsinler. Ben de şehit olurum' dedim." diye konuştu.

Aksan, şöyle devam etti.

? Durduğu yer tam THY'nin CİP binasına sapılan yol ağzı ile Dış Hatlar geliş katına giden yolların kesiştiği yerdi. Önüne geçtiğim tank önce bir hamle yaptı ve aracımın ön tarafını tamamen ezerek yana gitti. Ardından geri geldi ve arka bölümüme geçti. Bu sırada insanlar büyük bir coşku içindeydi. Gençler bir hamlede arabanın üzerine çıktı. Bir kısmı da tankın üstüne tırmandı. 15 saniye sonra o tank insanları eze eze tam gaza basarak, insanları dağıtarak bastı geçti. İkinci tankı bırakmadık orada kaldı. Ertesi gün saat 4'e kadar buradaydık. Emniyete gittim. Arabayı buraya çektiler."

IŞİD GİBİ KAFALAR KESİLECEKTİ

Aracının kendi malı olduğunu ve kaskosu bulunduğunu belirten Erdem Aksan, darbenin gerçekleşmesi halinde çok kötü şeyler olacağını belirterek, 'O dakika hiç bir şey gözümde değildi. Ertesi gün sabahı olduğu zaman IŞİD gibi kafalar kesilecekti. Bunun az çok farkına vardım. Her tarafı bombalamaya başlamışlardı. Dakika başı haberler geliyordu. Darbe gerçekleşmiş olsaydı havaalanında, statlarda insanlar çırılçıplak, elleri kelepçeli olacaktı. Ortadoğu'da olduğu gibi kafalar kesilecekti. Bugün hiç birimiz bu şekil olmayacaktık. Ekmeği bırakın, herkes can derdine düşecekti. Bugünümüze şükürler olsun.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title