Haberler

Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Saldırı Düzenledi: 28 Ölü, 60 Yaralı

Güncelleme:

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda teröristler etrafı taradıktan sonra kendilerini patlattı. İstanbul Valisi Vasip Şahin "3 canlı bomba saldırı düzenledi, 28 kişi hayatını kaybetti, 60 yaralı var" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, üç terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı. İstanbul Valisi, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı.

İSTANBUL VALİSİ: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

TBMM'de olayın olduğu ilk anlarda bilgi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" şeklinde bilgi vermişti.

YARALI SAYISI 6'SI AĞIR 60

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

İlgili Haberler

ÇATIŞMA YAŞANDI

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Yaralıların kaldırıldığı hastaneler ve çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Havalimanındaki bir başka görgü tanığı ise, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

İSTANBUL'UN BU BÖLGELERİNDE KAN BAĞIŞI YAPILABİLİR

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (131)

Alayına gitsin bu yorum:

YETER artık ulan hdpkkliler sokaklarda idam edilsin !

57
22
yanıtYanıtla
HDP:

HASTASIN SEN ALLAH YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM

yanıt9
yanıt43
39 trakyalı:

28 kişi öldü utanmadan milletin karşısına çıkıp başkan olacam desin

50
6
yanıtYanıtla
vanlı:

işidi destekleyenler bu vahşetin ortağıdır

28
28
yanıtYanıtla
aet:

aktroller iside yardim ve yatakcilik icin gonullu eleman olduklarini defalarca acikladilar arsivleri arastirip bu 10 bin kisilik ceteyi iceri tikacaksiniz acirsan acinacak hale dusersin namaz kilandan zarar gelmez hikayelerini gecin ulkenin onunu tikayan aktroller osmanli dernekleri ve yigit bulut tayfasidir gerekli onlemler alinmasza ulke ayaklanamaz

44
9
yanıtYanıtla
DICLENIN OGLU:

HER GECENIN BIR SABAHI VARDIR. ALLAHIM DUY YANIK YÜREKLERIN SESINI.

52
0
yanıtYanıtla
URFA 63:

devlet 90 li yillara hizla geri döndü katliam sürgün sindirme ama unutugu bisey var 90 li yillar geride kaldi artik gözünü baglayip diz cöktürüp infaz etigginiz o kürt yok artik lice de kac gündür köyler yakiliyor insanlar yerinden ediliyor eee herseyin bi bedeli var herseyin nbedelini misliyle odiceksiniz yaniniza kar kalmicak madem savas dediniz görürüz bakalim elmi yaman beymi yaman bakalim batidan sallamak kolaymi

14
37
yanıtYanıtla
THE TATAR:

akpnın luzumsuz polıtıkaları ulkemızı bu hale soktu hayırlı olsun

33
17
yanıtYanıtla
17/25 ARALIK:

SARAYDAKİ GİTMEYENE DEK BU ÜLKEYE HUZUR BARIŞ İSTİKRAR GELMEZ. . . . .

34
14
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

Allah hdpk pkk tak ın belasını versin

38
10
yanıtYanıtla
Tüm 131 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title