Haberler

Atatürk Diyarbakır'da da Anıldı

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Diyarbakır'da da törenlerle anıldı.

ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde Diyarbakır'da da törenlerle anıldı. Valilik karşısında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğünde devam etti.

Diyarbakır'da, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yıl dönümü nedeniyle ilk tören Valilik karşısında bulunan Anıt Parkta çelenk sunumu ile başladı. Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurum müdürleri, askeri erkanlar ve öğrencilerin katıldığı törende çelenk sunumu ile birlikte meşaleler yakıldı. Bayrakların yarıya indirilmesi ardından protokol, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğündeki törene geçti. Buradaki törende anma etkinlikleri kapsamında şiirler okundu. Tören sonun da Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cahit Sıtkı Tarancı Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title