Haberler

Atandığı Yeri Beğenmedi Kendini Yakmaya Çalıştı

Güncelleme:

Denizli'de bir imam tayin edildiği mahalleyi beğenmediği için Denizli İl Müftülüğü önünde üstüne benzin dökerek kendini yakmaya çalıştı.

Denizli’nin Çal ilçesindeki Hatipoğlu Camisi imamı Ziya Hayta, görev yaptığı camiden başka bir camiye gönderilmesine isyan etti. Kendisinin Türkiye’deki sayılı imamlardan biri olduğunu belirten Ziya Hayta ailesine kendisini Denizli İl Müftülüğü önünde yakacağını söyledi. Bunun üzerine imam Ziya Hayta’nın kızı il müftülüğü önünde beklemeye başladı. Bu sırada sık sık telefonla babasına ulaşmaya çalışan kızı çaresiz şekilde beklemeye devam etti. Sonra yaya olarak elinde benzin bidonu ile müftülüğe gelen imam Ziya Hayta, eşi ve kızının tüm çabalarına rağmen benzini başından aşağı döktü.

Başından aşağı benzini döktükten sonra eline çakmağı alan imama kızı engel oldu. Kızının gözyaşlarıyla engel olmaya çalıştığı imama çevredekiler müdahale etti. Çevreden bir vatandaş damacana suyu imamın başından aşağı dökerek benzinin etkisini önlemeye çalıştı. Gazetecilerin de müdahale ederek elinden çakmağı aldığı imam bir süre sonra başının havluyla silinmesiyle kendine geldi. Bu sırada Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı aracıyla gelerek imamın yaptığına aldırmadan müftülük binasına girdi.

Kendisine gelen imam Ziya Hayta, kendisine yapılanları kabul edemediğini söyledi. Kendisinin Türkiye çapında bilinen bir imam olduğunu belirten Hayta, sözlerini şöyle sürdürdü: "1993 yılında Kırım’da görev yaptım. İyi derece Rusça bilirim. Değişik illerde de görev yaptım. Ancak son görevlendirme yapılan yeri kabul etmiyorum. Mahalle nüfusu 12 olan ve Cuma namazında dahi kimsenin olmadığı bir yere beni görevlendirdiler. O kadar dilekçe yazdım.

Rusça bilen, Türkiye 2'ncisi olan bir imamı Cuma namazında dahi 3 kişinin geldiği bir yere imam olarak atıyorlar. Bu haksızlık.’’Olayın ardından polis ekipleri geldi. İmamın basın açıklamasını dinleyen ekipler daha sonra Ziya Hayta’yı gözaltına aldı. Ziya Hayta ile birlikte polis aracına kızı ve eşi bindi. Kızının bu arada sürekli gözyaşı döktüğü görüldü.

EMRAH VAROL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

türkiye Denizli çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title