Haberler

Atalarının Doğduğu Yerde Ayin Yaptılar

Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen yaklaşık 200 Rum, Bursa’da atalarından kalma tarihi kilisede ayin yaptı.

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen yaklaşık 200 Rum, Bursa'da atalarından kalma tarihi kilisede ayin yaptı.

Yunanistan'dan gelen yaklaşık 200 Rum, atalarının toprakları olan Bursa'nın Nilüfer ilçesi Gölyazı Mahallesi'ndeki tarihi Aziz Pandeleimon Kilisesi'nde ayin düzenledi. 2 sene önce Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Aziz Pandeleimon Kilisesi üçüncü kez Ortodoksların ayinine ev sahipliği yaptı. Yaklaşım 3 saat süren ayinin Ramazan ayının arife gününe gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Ayin öncesi açıklamalarda Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpiduforos Lambriniadis, "İlk olarak Müslüman kardeşlerimin bayramını kutluyorum, onlara hayırlı bayramlar diliyorum. Bu sene Yunanistan'dan 3 tane grup geldi. Müslümanların restore ettiği kilisinin içinden ayin yapacağız. Ancak Irak ve Suriye bölgelerinde kilise ve camiler yıkılıyor. Dua etme, ayin yapma mutluluğunu Hristiyan ve Müslüman kardeşlerimiz bu bölgelerde yaşayamıyor. Bunun için dua edeceğiz. Müslüman olsun, Hristiyan olsun inşallah herkesin yüzü güler. Bir ibadet yeri hangi dine ait olursa olsun kutsal mekandır. Orada dua eden insanlar var. Bu çok çirkindir" diye konuştu.

Otobüsler eşliğinde kiliseye gelen Ortodokslar, kendilerine verilen mumları dışarıda yakarak dilek tuttu. Daha sonra kiliseye giren Ortodokslar, Drama şehrinden gelen 40 kişilik grup eşliğinde ilahiler okuyup dua etti. Bu sırada bazı Rumların duygulandığı görüldü. Ayine katılanlara parçalanan ekmek ve şarap dağıtıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Gölyazı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title