Haberler

Ata Yatırım, Kobi'leri Borsaya Kazandırıyor

'Gelişen İşletmeler Piyasası' konulu panelde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcilerine bilgi verildi.

Türkiye'nin birleşme, devralma ve girişim sermayesi danışmanlığı konusunda önemli şirketlerden biri olan Ata Yatırım ile Denizli Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Gelişen İşletmeler Piyasası' konulu panelde, küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcilerine bilgi verildi. Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel, amaçlarının küçük ve orta ölçekli şirketlerin borsaya kazandırılması olduğunu söyledi.

Anemon Otel'de düzenlenen panele, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel, KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, SPK Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkan Yardımcısı Kemal Karahan, İMKB GİP Müdürü Fuat Korhan Eryılmaz ve KOBİ'lerin yöneticileri katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, KOBİ borsasının daha fleksibl ve güvenden şaşılmayan bir borsa olması gerektiğini belirtti.

Keçeci, gelecek günlerde sermaye ile ilgili şirketlerin önemli problemleri olacağına değinerek, cari açıkla ilgili alınan tedbirlerin kredi kaynaklarında zorlanmaya neden olacağını ifade etti. Keçeci, "Halka arzlarda rekorlar kırılıyor. Demek ki artık Türkiye'de borsamıza olan güven artmaktadır. Bu güvene bağlı olarak sermaye piyasalarında, getirisi özel bir yerlere gelmiş ve gittikçe genişleyen bir portföy oluşturma yoluna gidiliyor. Borsamız güçlü ve benzerlerine göre güvenli görünümünde. Büyük şirketlerimiz için bu bir avantaj. Önümüzdeki zamanda stratejik hedef doğrultusunda KOBİ borsasının oluşturulması çalışmaları sürüyor. Bu da bizim kaynak sıkıntısı çeken KOBİ'lerimiz için faydalı olacaktır" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ 16.

Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel, amaçlarının küçük ve orta ölçekli şirketlerin borsaya kazandırılması olduğunu belirtti. Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu ifade eden Altınel, "2023'de daha büyümesi bekleniyor. Türkiye'deki işletmelerin büyük kısmını küçük ve orta ölçekli şirketler oluşturuyor. Bu büyümenin devamı için bu şirketlerin kayıt içerisine alınması, finansman ihtiyacının karşılanması ve sermaye piyasalarına kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

2023'TE 1000 ŞİRKET

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Gonca Eğilmez İnegöl, şirketlerin halka arz rakamlarıyla ilgili bilgiler verdi. Şuanda 360 olan halka açık şirket sayısında 2023 hedefinin 1000 şirket olduğunu belirterek, "360 şirketin birçoğu Ulusal Pazar'da işlem görmektedir. Fakat İkinci Ulusal Pazar ve Gelişen İşletmeler Piyasası'nın da hızla ilerleyeceğine inanıyoruz. Türkiye'de son 10 yılda 125 şirketten 17 milyar liralık halk arz hasılatı olmuştur. Bunun yüzde 62'si yurtdışına, yüzde 38'i ise yurtiçine satılmıştır. 2005 yılından itibaren sayıca ve miktar olarak çok büyük artış gözlemledik. Sermaye finansmanı alanında Türkiye'de çok büyük gelişmeler bekliyoruz. Gerek yabancı gerek yerli yatırımcı açısından ciddi bir büyüme bekliyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ve Ata Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel'in moderatörlüğünü yaptığı panelde, KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, SPK Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkan Yardımcısı Kemal Karahan, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası Müdürü Fuat Korhan Eryılmaz, şirketler için yeni finansman imkanı, gelişen işletmeler piyasası konusunda bilgi verdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title