Haberler

Ata Tohumunu Getir Paylaş ve Çoğalt

Güncelleme:

Yerelden kalkınmaya her zaman tam destek veren Urla Belediyesi Urla Kent Konseyi iş birliğiyle 4 Ekim günü 1. Urla Yerel Tohum-Takas Etkinliği'ne ev sahipliği yapacak.

Ata tohumunu getir paylaş ve çoğalt diyerek yola çıkan etkinlik, ülkenin dört bir yanından köylüyü, çiftçiyi ve Urlalıyı Urla Malgaca Pazarı'nda bir araya getirecek.

Urla Doğal Sofra, Urla Dostluk Derneği ve Ulusal Tohum Takas Merkezi'nin destekleri ile gerçekleşecek olan şenlikte, yerel tohumlar kişiler arasında paylaşılarak geleceğe ışık tutacak. Ata tohumların üretilmesi ve çoğalmasına katkı sağlamak ayrıca nesli tükenmekte olan tohumların canlanmasını amaçlamak üzere gerçekleştirilecek olan etkinlikte 09:00 ila 18:00 saatleri arasında Urla Eski Tamirhane Binası'nda kurulacak stantları ziyaret edebilirsiniz. Stantlarda yer alan Urlalı üreticilerin yetiştirmiş olduğu ürünlerle damak tadınızı şenlendirebilirsiniz.

Yerel tohumların satış yolu olmadan elden ele değişimin daha sağlıklı olduğuna inanan Gıda Mühendisi Başkan Sibel Uyar, etkinlik sayesinde yerel ve doğal tohumlara sahip çıkmak istediklerini belirtti. Ata tohumların özellikle gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurgulayan Uyar; "Ata tohumlarımızı elden ele paylaşarak gelecek kuşaklara sağlıklı gıdalar bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Urla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title