Haberler

Aşmak Için Hareket" Kampanyası

Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak için Hareket" kampanyası kapsamında, Çorum'da engelli ve engelsiz bireyler birlikte sportif etkinlikler yaptı.

Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak için Hareket" kampanyası kapsamında, Çorum'da engelli ve engelsiz bireyler birlikte sportif etkinlikler yaptı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" kampanyası çerçevesinde, Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Engelli ve engelsiz bireyler, burada birlikte buz pateni yaptı, bovling, masa tenisi, bilardo gibi oyunlar oynadı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok bölgesinde etkinlikler düzenledikleri kampanyanın, gün geçtikçe daha iyi noktaya gittiğini söyledi.

"Dürüst olmak gerekirse, başta bu kadarını hayal edememiştim." diyen Ayva, "Artık öyle bir 'aşmak' kelimesi ortaya çıktı ki hayallerimizin sınırları bile aşılmaya başlandı. 'Engelliler ve buz pateni' cümlesi dahi kuramayacakken şu anda bunu yaşıyor olduk. Hayal edemediğimiz güzellikler, hayal edemediğimiz ortamlar oluşmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Topluma "Gelin hep beraber ön yargılarımızı, önümüzdeki engelleri, birbirimize karşı uzaklıkları aşmak için spor yapalım, hareket edelim." çağrısında bulunduklarını dile getiren Ayva, engelli ve engelsizlerin tüm güzellikleri beraber yaşaması gerektiğini, Türkiye'nin de bu noktaya doğru ilerlediğini belirtti.

Çorum'da engellilere sahip çıkıldığını gördüğü için büyük mutluluk duyduğunu anlatan Ayva, şunları kaydetti:

"Çorum'daki ortamı görünce daha çok ümitlendim. Türkiye genelindeki ümidimiz daha çok arttı. Çorum, Avrupa ve Amerika'daki çalışmaların önüne geçmiştir. Amerika'da 'Körleri buz patenine almıyorlar' diye eylem yapılmıştı. Burada ise tüm buz pateni pistini engelliler ve engelsizler birlikte kullanıyor. Bunu Çorum'da başardık. İstiyoruz ki başka alanlarda da etkinlikler yapalım. Birileriyle sörf yapalım, birileriyle ralli yapalım."

Derneğin Çorum Şube Başkanı Neslihan Hüsüloğlu da kentte engelliler konusundaki duyarlılığın diğer illere örnek olmasını dilediğini söyledi.

"Vatan aşkı için engel yok" pankartı açtılar

Daha sonra engelli öğrenciler, Çorum Off-Road Kulübü iş birliğiyle organize edilen etkinliğe katıldı. Off-road araçlarına binen engelliler, Pancarlık köyü mevkisindeki zorlu parkurda yolculuk yaptı. Grup, burada "Vatan aşkı için engel yok" pankartı açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Etkinliklere, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile davetliler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ayva Çorum Politika Güncel Haberler

title